2018 Eğitim Araştırmaları Özeti

23.12.2018 254

 

maları Özeti

 

2018 Eğitim Araştırmaları Özeti  

 

 

Eğitim araştırması, öğretmenlerin çocuklara olan güçlü etkisini bize hatırlatmaya devam ediyor. Bu etki büyük ölçüde olumludur; burada vurguladığımız çalışmalarda, öğretmenlerin öğrencilere okulda aidiyet duygusu duymalarına ve öğrenmede kazanç elde etmelerine yardımcı olmaları ya da halihazırda hazırladıkları belirli yollar gösterilmektedir.

Yine de iyileştirme alanları var: Araştırmacılar, siyah ve beyaz çocuklar için farklı askıya alma ve sınır dışı etme oranlarının, bu çocuklara yönelik davranışları ile ilgili olarak yetişkinlerin algılarıyla daha fazla ilgisi olduğunu gösterdi. 

Yeni araştırmalar, öğrenme stillerinden büyüme zihniyetlerine ve hatmi testine kadar birçok popüler fikri daha iyi anlamamızı sağlamıştır.

Ancak, bu çalışmaların çoğunda ortak bir konu varsa, bu şudur: Öğrenci öğrenimini artırmak için, akademisyenlere odaklanmak yeterli değildir. Ayrıca, öğrencilerin ve öğretmenlerin ne kadar iyi desteklendiğini de düşünmeliyiz.

BASİT AMA ETKİLİ FİKİRLER
Sınıfta küçük değişiklikler şaşırtıcı faydalar sağlayabilir. Bu yıl yapılan bir araştırmada, öğrencilerin sınıf kapısında tebrik etmelerinin hem psikolojik hem de akademik faydaları olduğu ortaya çıktı: Katılım% 20 puan artarken, yıkıcı davranışlar yüzde 9 oranında azaldı ve okul gününe ek bir ders saati eklendi.

Bir başka çalışmada, ağır bir şekilde dekore edilmiş duvarların, öğrencilerin dikkatini ve hafızasını zayıflatan öğrencileri ezebildiği görülmüştür. Öğrenim yardımlarının, ilham veren posterlerin ve öğrenci çalışmalarının bir karışımı, sınıfların canlı ve sıcak hissetmesini sağlayabilir .

BİR ÖĞRENCİNİN BEYNİNE BAKMAK
Öğrenim bilimini anlamada, büyük ölçüde, bir çocuğun beyninde öğrendiklerinde neler olduğuna gerçek zamanlı bir bakış sağlayan teknolojiler aracılığıyla önemli atılımlar gerçekleştirdik.

Örneğin, araştırmacılar, en güçlü okuma becerisine sahip çocukların aynı zamanda , beynin farklı bölgeleri arasında daha fazla etkileşime sahip olduğunu göstermek için fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme (fMRI) kullandılar, bu da okumanın bir beyin aktivitesi olduğunu ve okuma becerisindeki büyümenin fayda sağlayabileceğini düşündürdü. Sesli okuma ya da sayfadaki kelimelere bakarken okunması gibi çoklu duyumsal bir yaklaşımdan.

Bu noktada, manyetik rezonans görüntüleme (MRI) kullanan ayrı bir araştırmacı grubunun, yetişkinlerin okul öncesi çağındaki çocuklarda anlatıların işlenmesinde rol alan beyin ağları üzerinde çalıştığı, yetişkinlerin onları resimlemedikleri hikayeleri ve hikayeleri okurken ve öykülerin hareketli videolarını izledikçe doğruladığı görülmüştür. Yetişkinler çocukları resimli hikayeleri okurken, dil, görsel imgeler ve öğrenme ile bağlantılı beyin ağları daha çok ilgiliydi ; resimsiz hikayeler çok zorluydu ve animasyonlu videolar bunaltıcıydı. Resimli kitaplar için bir puan verin.
POPÜLER FİKİRLER, REVİSİTED
Bu yıl yeni araştırmalar, araştırmanın üç ana alanında daha önceki bulguları sorgulamaya başladı: öğrenme stilleri, büyüme zihniyeti ve Mischel´in kendi kendini kontrol etme deneyleri (daha iyi bilinen marşmelin testi).

Öğrenme stilleri için tabuttaki son çivi ne olabilir, araştırmacılar, bir öğrencinin algılanan öğrenme stilini (görsel ya da dilbilim gibi) bir kavramın öğrenilebileceği yollarla eşleştirmek için hiçbir fayda bulamadılar . Bunun yerine, öğretmenler, metinleri resimlerle birleştirmek gibi denenmiş ve gerçek stratejilere odaklanmalı, ki bu da ya tek başına sunmadan daha iyidir.

150´den fazla çalışmayı kapsayan büyük ölçekli bir meta-analiz, Carol Dweck´in öğrencinin zekaya ilişkin fikrinin ( sabit veya büyüme zihniyeti) akademik başarılarını şekillendirebileceği fikrini sorguladı . Meta-analiz, büyüme zihniyet müdahalelerinin öğrenci başarısı üzerinde “zayıf” etkilere sahip olduğunu, düşük gelirli ve akademik açıdan risk altındaki öğrencilerin gelişmeleri gösterdiklerini, yani büyüme zihniyetinin en çok ihtiyaç duyanlara yardımcı olabileceğini ortaya koymuştur.

Onlarca yıldır, Walter Mischel´in kendini kontrol etme konusundaki deneyleri, küçük bir çocuğun bir hatmi karşısında direnme yeteneğini bir yetişkin olarak başarısını öngördüğü, bilişsel olmayan becerilerin önemini anlamamıza yardımcı oldu. Ancak yeni bir çalışma , orijinal denemede büyük bir kusur buldu : Katılan çocukların çoğunluğu varlıklı ailelerden geliyordu ve kendi kendine kontrol etmekten ziyade marşmeliğe direniyorlardı; kiler marshmallow ile stoklanmaya başlandı. Buradaki iyi haber, öğretmenlerin tüm öğrencilerin kendi kendine kontrol ve diğer önemli yönetici fonksiyon becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabileceğidir, çünkü faydalar 5 yaşına kadar kilitlenmez.

SİYAH ERKEKLERİN DİSİPLİNİNDEKİ FARKLILIKLAR
Araştırmacılar bu yıl, 1998 ve 2000 yılları arasında ABD´de büyük şehirlerde okula giden siyah erkek çocukların yüzde 40´ının , Latin olmayan beyazlar veya diğer ırklar olan çocukların yüzde 8´i ile karşılaştırıldığında 9 yaşına (üçüncü sınıf) göre askıya alındığını veya sınır dışı edildiğini buldu. . Okul disiplini politikalarındaki farklılıklardan ve öğretmenlerin yanlış davranışları nasıl yorumladıklarından farklı olmaktan ziyade, öğrenci davranışlarında daha az farklılıklar vardı ve bu da aynı davranışlar için çok farklı sonuçlar doğurdu.

Araştırmacılar bu yıl kısmen bunun örtük önyargıdan kaynaklandığını ortaya koydu: Kötü davranışlar genellikle siyah erkek çocuklar tarafından beyaz çocuklar tarafından işlendiğinden daha fazla düşman gibi algılanıyor . Bu yılın başlarında örtük önyargılara karşı koymak için bazı fikirler paylaştık .

ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENMEDEKİ HATALAR NASIL
Bir cevabı tahmin etmeye çalışmak - ve cevabın ne kadar yakın olduğuna dair geri bildirim almak - bilgiyi hatırlamaya çalışmaktan daha yüksek hatırlama oranlarına yol açıyor , yeni bir çalışma bulundu. Kelime listelerini ezberlemeye çalışırken, katılımcıların çalışmanın yarısından biraz daha fazla olduğunu hatırladık. Ancak, bir deneme-yanılma yaklaşımı kullandılar ve kelimelerin ne olduğunu tahmin ettiler ve sonra tahminleri hakkında geri bildirim aldılarysa, 10 kelimeden sekizi hatırladılar.

Bu yılın başlarında, bu çalışmayı, öğrencilerin ders içeriğine dair anlayışlarını arttıran , üretken mücadeleye katılmaya teşvik etme bağlamında tartıştık .

ÖĞRETMEN İYİ OLMA İÇİNE BAKIŞ
Düşük ücretli ve aşırı kalabalık sınıfların onlarca yılı öğretmen sağlığını ve iş doyumunu etkilemiştir: Yeni bir araştırma, ilkokul öğretmenlerinin yüzde 93´ünün yüksek düzeyde stres yaşadığını ortaya koymuştur . Uzun saatler ve yoğun iş yükünün ötesinde, öğretmenler, öğrencilerin duygusal ihtiyaçlarını yönetmeye çalışmak ve bu kaynakları kullanmadan öğrenci sonuçlarını arttırmak için baskı hissetmenin bir bileşimi tarafından yönlendirilen “duygusal tükenme” hissi veriyor.

Birkaç eyaletteki öğretmenler bu yıl greve gittiler ve çalışma koşullarını iyileştirmek için harekete geçtiler. Ve birkaç yeni rapordan elde edilen veriler nedenini açıkladı: Son 20 yılda, öğretmen maaşları yüzde 2,3 oranında azaldı (enflasyona göre ayarlandı), diğer üniversite mezunlarının maaşları yüzde 10,2 arttı ve bu da rekor bir ücret farkına yol açtı. Daha düşük ücretlere rağmen, ortalama öğretmen sınıf paralarına 479 dolar harcadı . Ederken biraz daha az öğretmenlerinin yarısından fazlası maaşlarının, beşte biri memnun hala gereğini hissediyor ikinci iş almak $ 5,100 ortalama gelirlerini takviye.

DAVRANIŞA ODAKLANMANIN ÖNEMİ
Bir öğrencinin davranışı, 574.000 dokuzuncu sınıfını kapsayan geniş çaplı bir araştırmaya göre, test puanlarından çok, gelecekteki başarının daha güçlü bir tahmincisidir . Öğrencilerin davranışlarını geliştirmelerine yardımcı olan öğretmenler (katılım ve askıya alma gibi şeylerle ölçüldü), öğrencilerin mezuniyet oranlarını ve puan ortalamalarını test puanlarına odaklanan öğretmenler olarak geliştirmede 10 kat daha etkiliydi.

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/2018-education-research-highlights