Akıllı Öğretmen-Ebeveyn İletişimi

03.12.2018 127

Akıllı Öğretmen-Ebeveyn İletişimi

Öğretmen-ebeveyn iletişimi, ideal olarak, iki yönlü bir yoldur.

Amaç açısından en iyi düşünülür:

Öğretmenler ve ebeveynler neden konuşmalı?

Bu etkileşimi gerektiren öğrenme deneyimleri nasıl tasarlanabilir?

Hangi sebepten olursa olsun iletişim kurulamadığında ne tür sistemler devreye sokulabilir?

Uygulamalar ve teknoloji tasarım açısından ikincildir, ancak bu müfredat –ve bu öğrenme modelleri- yakın ebeveyn-öğretmen iletişiminden gerçekten faydalanmak için hazır olduklarında, aşağıdaki gibi uygulamalar kullanışlı hale gelebilir.

Velilerle Çevrimiçi İletişim Yaparken Yapılabilecek 5 Ayar

Ebeveynlerle çevrimiçi olarak iletişim kurma (uygulamalar, sosyal medya, metin vb. Aracılığıyla), aşağıdakileri de içeren birkaç ayarlama gerektirir:

1. Tonlu dikkat edin - yanlış yorumlanabilecek, özellikle de snark ve sarcasm olabilecek hiçbir şey.

2. Açık ve özlü bir dil kullanın.

3. Olumlu iletişim diğerlerinden daha sık olmalıdır.

4. Daha çeşitli işlevleri düşünün - öğrenme kutlaması, ihtiyaçların iletişimi, vb.

5. Hedef kitlenizi tanıyın. Ne zaman ve kiminle paylaşıldığını izleyin. Bu muhtemelen yeterince açık, ancak öğrenci bilgilerini X, Y harfi ile paylaşmayın.