Bakan Selçuk´tan Öğretmenlere Uyarı

01.12.2018 149

 

Bakan Selçuk´tan Öğretmenlere Uyarı  

Bakan Selçuk, öğretmenlerin öğrencilerine en iyi örnek olmaları gerektiğini belirtti. Bir öğrenciye sözlerle değil, en iyi halleriyle örnek olunması gerektiğini vurguladı ve öğretmneleri bu konuda uyardı. 

Öğretmen ve öğrencilere hitap edip, sorularını yanıtlayan Selçuk, öğretmenlerin birinci vazifelerinin kendilerini tanımak olduğunu belirtti.

Bakan Selçuk öğrencilere, "Hayatınızı başarıya endekslemeyin. Bilmek demek, olmak demek değildir. Önce bilecek ve yapacak sonra olacaksınız." önerisinde bulundu.

Öğretmenlik mesleğinin zorluklarının altını çizen Selçuk, öğretmen-öğrenci arasında ilişkinin sağlıklı ilerleyebilmesi için öğretmenin kendini tanıyıp çocuğun içindeki hazineyi dışarı çıkarmaya yönelik bir anlayışı takip etmesi gerektiğini vurguladı.

Öğretmenin birinci vazifesinin kendini tanımak olduğunu belirten Selçuk, "Öğrencilerinize sözleriniz ile değil halinizle örnek olun." tavsiyesinde bulundu.

"Türkiye´nin yeniden tarihsel bir dil kurması gerekiyor"

Selçuk, eğitim alanında kullanılan dilin doğru olup olmadığına ilişkin bir soru, "Türkiye´nin yeniden tarihsel bir dil kurması gerekiyor. Fakat dili kullanmak tek başına yetmez. Muhtevasını doldurmadan kullanırsanız insanı zehirler. Kelimeye zulmetmek büyük günahtır. Onu eyleme geçirmelisiniz." şeklinde yanıtladı.

Eğitimin 100 metre koşusundan ziyade maratona benzediğini aktaran Selçuk, öğrencilere birkaç konuda derinleşmelerini ve hayatlarının her anında adil olmalarını öğütledi.

Hediye takdimiyle sona eren söyleşinin ardından Bakan Selçuk, NUN Okulları Beykoz Kampüsünü gezdi.

Mücahit Türetken

AA