Bakan Selçuk´tan, Okul Yöneticilerinin Atanmasına Dair Açıklama

17.12.2018 225

Bakan Selçuk´tan, Okul Yöneticilerinin Atanmasına Dair Açıklama

Bir Okul Müdürü Kadar Okuldur."

illi Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: TBMM´de okul yöneticileri hakkında açıklamalarda bulundu. Okul yöneticilerinin nasıl atanacağına dair bilgilendirme yapan Bakan Selçuk, okul yöneticilerinin belirlenme sürecinin Şubat 2019 yılında belli olacağını açıkladı

İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un okul yöneticilerinin atanmasına dair  yaptığı açıklama

Öğretmenin ve okul yöneticilerinin bu çerçevedeki rolünü biraz daha vurgulamakta yarar var.

Bir söz vardır eğitim bilimcilerinin çok sıklıkla kullandığı "Bir okul müdürü kadar okuldur."

O sebeple okul müdürlerinin, okul yöneticilerinin eğitimini de çok çok önemsiyoruz ve bununla ilgili olarak da önümüzdeki süreçte bütün okul müdürlerinin belirli bir ehliyet ve nitelik çerçevesinde sınavla alınması ve bu sınavın sonucunda da gereken hizmet içi eğitimlerinin yapılmasının üniversitelerle iş birliği içerisinde gerçekleştirilmesinin yol haritasını da şubat ayından itibaren koymuş olacağız ve hemen okul dönemi, sezonu kapandığında da onların eğitimleri başlamış olacak.