Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 1 ve 2. Seviye Öğretim Materyalleri

Konu :  Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi

1 ve 2. Seviye Öğretim Materyalleri

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi     : a) Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği.

b) 27/06/2018 tarihli ve 91 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı eki Bilişim Teknolojileri ve Yazılım (1-4. Sınıflar) Öğretim Programı.

c) Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 25.09.2018 tarihli ve 43769797-10.07.01-E. 17338564 sayılı yazısı.

İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesinde yer alan derslerin öğretim programları 21. yüzyıl becerilerini kapsayan, millî ve manevi değerleri benimseyen, yaşamla ilişkilendirilebilir sadelikte olacak şekilde güncellenmiş olup 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren tüm sınıf seviyelerinde uygulanmaya başlanmıştır.  Bununla birlikte ilkokul 1, 2, 3  ve 4. sınıflarda 2018-2019 eğitim öğretim yılında ilk kez uygulanmak üzere Bilişim Teknolojileri ve Yazılım (1-4. Sınıflar) Öğretim Programı hazırlanmış ve söz konusu Program’ın http://mufredat.meb.gov.tr/ internet adresinde yayınlandığı, serbest etkinlikler saatinde veya ders dışı zamanlarda gönüllülük esasında uygulanabileceği, sınıf öğretmenleri tarafından uygulanacağı, ihtiyaç duyulması hâlinde sınıf öğretmenlerinin rehberliğinde Bilişim Teknolojileri dersi öğretmenlerinden de destek alınabileceği ilgi (c) yazı ile duyurulmuştur.

Buna göre ilgi (b) Kurul Kararı´yla kabul edilen Bilişim Teknolojileri ve Yazılım (1-4. Sınıflar) Öğretim Programı´nın sınıf içerisinde etkili ve verimli bir şekilde uygulanmasını sağlayabilmek amacıyla Genel Müdürlüğümüzce “1. Seviye Öğretmen Rehberi", "1. Seviye Etkinlik Kitabı" , “2. Seviye Öğretmen Rehberi" ve "2. Seviye Etkinlik Kitabı" isimli öğretim materyalleri de hazırlanmış ve http://www.eba.gov.tr  internet adresinde yayınlanmıştır.

Algoritmik düşünme, robotik uygulamalar, kodlama, kritik düşünme gibi güncel konuların öğrencilerimizin sadece bugününü değil geleceğini de etkileyeceği ve bu nedenle doğru ve yerinde bilinçlendirmenin küçük yaşlarda başlaması gerektiği düşüncesiyle yukarıda bahsedilen program ve materyallerin tamamiyle gönüllülük esasında uygulanması hususunda öğrenci, öğretmen, veli ve okul yöneticilerinin bilgilendirilmesi önem arz etmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Dr. Cem GENÇOĞLU

Bakan a.