BİLSEM Öğrenci Seçme Sınav Kılavuzu Yayınlandı

14.12.2018 173

BİLSEM Öğrenci Seçme Sınav Klavuzu Yayınlandı

Bilim Sanat Merkezleri öğrenci seçme klavuzu Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü web sayfasında yayınlandı.

03-14 Aralık 2018 Tarihleri arasında genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar yetenek, müzik yetenek alanlarında belirlenen öğrencilerin Sınıf öğretmenleri tarafından e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğrenci gözlem formlarının doldurulması ile tanılama süreci başlamış olacak.

17-21 Aralık 2018 tarihlerinde gözlem formu doldurulan öğrencilerin listeleri http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilerek ve gerekli düzeltmelerin yapılması sağlanacak.

24 Aralık 2018 - 04 Ocak 2019 tarihleri arasında  İl tanılama sınav komisyonları tarafından grup tarama uygulaması randevularının verilecek.

Bilim ve sanat merkezleri; örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Bilim ve sanat merkezlerine yerleştirilecek öğrencilerin tanılama süreçleri ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere 12-16 Kasım 2018 tarihlerinde il millî eğitim müdürlükleri tarafından il tanılama sınav komisyonları oluşturulacaktır.

Gözlem formu doldurulduktan ve kaydetme işlemi tamamlandıktan sonra öğrencinin hangi yetenek alanlarından aday gösterildiğini belgeleyen rapor çıktısı e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden (2 nüsha) alınacak ve bu belgeler sınıf öğretmeni ile okul idarecisi tarafından imzalanacak, okul idaresi raporun bir nüshasını imza karşılığında veliye teslim edecek, bir nüshasını ise okulda muhafaza edecektir.

Grup tarama uygulamasına girecek öğrencilerin randevuları il tanılama sınav komisyonları tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri modülü üzerinden 24 Aralık 2018-04 Ocak 2019 tarihleri arasında hafta sonları 09.00, 10.15, 11.30, 13.30, 14.45, 16.00 saatlerinde günlük altı oturum olacak şekilde planlanacaktır.

Grup tarama uygulamasına girecek öğrencilerin uygulamaya giriş belgeleri 08 Ocak 2019 tarihinde e-okul Yönetim Bilgi Sistemi “Sınav İşlemleri” modülünde yayımlanacaktır. Fotoğraflı giriş belgelerinin çıktısı okul idaresi tarafından alınarak onaylanıp öğrenci velilerine imza karşılığında verilerek veliler bilgilendirilecektir.

Grup tarama uygulaması 81 ilimizde, il tanılama sınav komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde 19 Ocak-24 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

BİSEM Sınavı ve detaylı bilgi için tıklayınız  : meb_iys_dosyalar/58/03/702600/dosyalar/2018_12/11142017_BYLSEM_Klavuz.pdf