Bir Öğretmenin Hayatı

30.12.2018 233

 

 

1. Müdürünüz tüm personel toplantısı için aradığında ve sadece yirmi kişiden ikisini etkileyen bir şeyden bahsettiğinde…

 

Bu zaman emen toplantının amacı nedir? A.) hepimizin A.) çoğumuz için geçerli olmadığı ve B.) e-posta ile gönderilebilecek bir şeye katılmamız neden önemliydi? En son kontrol ettiğimde hepimiz okuryazardık. Vaktimi boşa harcamaya devam edeceğim ve bu toplantılara çok uzak davranmaya devam edeceğim.

 

2. Öğrencilerinizle alakalı kalmaya çalıştığınızda…

 

Bana biraz kentsel sözlük argo kullanarak bak! Yeni çıkan bir filme yaptığım referansa bak! Öğrenciler, aileniz gibi utanç duyduğumu biliyorum, ama en azından yarıya kadar sizinle buluşmaya çalışıyorum!

 


 
3. Devlet hükümetimize ve okul yönetim kuruluna söylemek istediklerimiz ...

 

Finansman yetersizliği, muazzam sınıf mevcudu ve inanılmaz düşük maaş için çok teşekkür ederim. Ve hayatın boyunca bir sınıfa hiç ayak basmamış olsan da, yeni eklediğin yeni asinin politikası? Ne bir nimet! Sen gerçekten vermeye devam eden hediye sensin.

 

4. Bir iş arkadaşınız size bir ebeveyne pasif agresif bir e-posta gönderdiğini söylediğinizde size ne söylüyor?

 

Disiplin tarzımızla ilgili bir şikayet aldığımızda bile yalnız olmadığımızı bilmek güzel (yani: öğrencileri davranışlarından sorumlu tutmak). Yani sadece ben değil miyim? Bayan Smith de öğretinize saldırdı mı? Çok teşekkür ederim, sevgili meslektaşım, güven verici olduğun için, rock´ından benden ayrılmayan ben değilim.

 


 
5. Alarmınız sabah 6’dan önce Çarşamba sabahı çaldığında…

 

Henüz hafta sonu değil mi? Sevgili Lord, hala nasıl sadece kambur bir gün? Kemik yoruldum ve sıcak, güvenli yatağımın rahatlığını bırakmak istemiyorum. Ancak, bütün gün DoorDash´i izlemek ve Netflix filmlerini izlemek istiyorum. Birisi bir denizaltı alsın, stat!

 

6. Fakülte salonundan ayrılırken iyi bir dedikodu duyuyorsunuz…

 

Neydi o? En sevgili eş öğretmenlerimizden biri, hangi iyi huylu şeyi yapmak için müdürün ofisine girmiştir? O yeni evli, genç öğretmen arka arkaya ikinci sabah kustu? Birisi medyayı uyardı, stat! Bazı nedenlerden dolayı, içeriden öğrenen öğretmen bilgisi her zaman neredeyse boş bir eski muffin tepsisinden dolaştırılır. Biz temel olarak biz CIA ajanları, bir bulmacanın bir parçasını bize bıraktıkları bilgi ile birleştirmeye çalışıyoruz.

 

7. Tahtaya bir şeyler yazmaktan vazgeçtiğinizde…

 

Öğretmenler olarak her türlü ilginç şeyi görüyoruz. Eliniz neden bu cihazın içinde sıkışmış? Sana arkamı döndüğüm 0.2 saniyede sihirli bir şekilde yere nasıl girdin? Dahili olarak kahkahalar ölürken poker yüzünü korumak için gerçekten iyi bir iş yapıyoruz.

 

8. Kış, ilkbahar veya yaz tatiline ÇOK YAKIN…

 

Şimdiye kadar çok yakın! Bu tatlı özgürlük zilinin çalmasına kadar öğrencileri beslemeye ve danışmanlık yapmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimizi seviyoruz, ancak yıl boyunca tekrar şarj olmak için mutlaka zamana ihtiyacımız var.

 

9. Hasta olduğumuzda, ancak bir denizaltısı ile uğraşmak istemiyorum…

 

Okulda ölüm yatağımızda olmak alt planlara tercih edilir. Çişimizi tutmaya ve 5 dakika içinde öğle yemeği yemeye alışkınız, bu yüzden kesinlikle bir veya iki gün boyunca bok gibi hissedebiliyoruz.

 


 
10. Mücadele eden bir öğrencinin nihayetinde bir ampul anı olduğunu görünce…

 

Haftalarca bir şeyle mücadele ettikten sonra öğrencilerin bir kavram kazanmasını görmeyi seviyoruz. Sonsuza dek onların en büyük amigoları olacağız, aralarında durup, dirençlerini görünce ilham verici sözler söyleyeceğiz.