Dinlenme Odaları

12.12.2018 172

 

İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği.

        b) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği. 

        c) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği.

        d) Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 06/12/2018 tarihli ve 23489690 sayılı yazısı.

 

                 İlgi (d) yazı gereği, Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler dışında kalan personelin çalışma ve dinlenme şartlarının iyileştirilmesi hususundaki Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikasının yazısı incelenmiş, İlgi (a) Yönetmeliğin "Genel Esaslar" başlıklı 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde; "... ilgili mevzuatına göre sığınak, depo/araç-gereç odası/arşiv odası, teknisyen odası, yardımcı personel odası, ... bulunması"  şeklinde ifade yer almaktadır.

Ayrıca, ilgi (b) Yönetmeliğin "Hizmet odaları"  başlıklı 99 uncu maddesinin birinci fıkrasında "Okulda, müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcıları, öğretmen, rehberlik (Mülga ibare:RG-1/7/2015-29403) (…) servisi, memur ve diğer personel için uygun odalar ayrılır. Bu odalar, hizmetin gerektirdiği şekilde standardına uygun ve sade olarak düzenlenir." denilmektedir.

Aynı şekilde ilgi (c) Yönetmeliğin "Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarının açılması ve binaların kullanılması" başlıklı 81 inci maddesinin dördüncü fıkrasında da "Okulda, müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcıları, öğretmen, rehberlik ve psikolojik danışma servisi, memur ve diğer personel için uygun odalar ayrılır. Bu odalar, hizmetin gerektirdiği şekilde standardına uygun ve sade olarak düzenlenir." ifadesine yer verilmiştir.

Bu kapsamda, Müdürlüğümüze bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler dışında kalan personel için uygun mekânlarda çalışma ve dinlenmelerine imkân verecek şekilde hizmet odalarının tahsis edilmesi hususunda,