Esnek Olmayı Öğrenmek

11.12.2018 294

Esnek olmayı öğrenmek  

İş arkadaşlarıma beni tarif etmelerini istediysen, muhtemelen esnek kelimeye ulaşamazlardı . Rutinler, yapılacaklar listeleri ve yapılar beni sakinleştiriyor. Listem birkaç yıl önce 36´ya ulaştığında, odama yeni bir masa attım ve devam ettim. Fakat sporcularımın, gençlerim ve yaşlılar arasında, büyüme öncesi-spekülasyon yapan alt sınıflar için yapılan masalara sıkışması, nihayet değişime ihtiyaç duyduğumu hissettirdi.

Bu yüzden okul bölgem, öğretmenlerden 140 karakter veya daha azında sınıfları hakkında neler değiştireceklerini açıklamalarını istediğimde fırsata atladım.

Ne değiştirmek istediğimi söyledim? Masaları. Onları gitmelerini istedim. Sınıfımın ev gibi hissetmesini istedim - rahat olmak, çocukların takılmak ve okumak istedikleri bir yer olması. Bir kanepe, bazı ayakta masalar, daha fazla sandalye ve hareketli masalar istedim.

Bölgemizin rehberliği Zenginleştirilmiş Sınıf Ortamları ve Flex Alanları , yeniden tasarlanan sınıfıma dahil ettiğim öğeleri esinlendirdi ve 1000 $ ´lık hibe, istediğim her değişikliği yapmak için yeterli olmasa da, istek listemdeki bazı eşyaları satın alabiliyordum. Ayrıca bölgemdeki eski eşyaları da yeniden tasarladım ve son paralarda bazı paralarımı kullandım (Tamam, kanepe).


Daha az esnek olan kendim, öğrencilerimi yeni alana tanıtmak konusunda gergindi. Ya onlar heathens olsaydı ve o kadar ucuz olmayan kanepemi yırtılarsa? Ya raflardan kitap çekerken dikkatli olmazlar ve güzel yeni tebeşir boyamı çizerlerse? Ya mekana ya da bana saygı duymazlarsa, çünkü sıralar sıralarda olmazdı?

Oturdum, derin bir nefes aldım ve harika çocuklara sahip olduğumu hatırlıyorum ve onlarla ilişkiler kurmak için çok çalışıyorum ve onların bana saygı duyduğunu biliyordum. Ve esnek bir oturma pozisyonuna uyum sağladığım için esnek bir oturma alanına uyum sağlamaya gerek duymayacağımı biliyordum, çünkü esnek oturma sıraları, sıralarımdan daha iyi bir şekilde öğretmenlerimin tarzına uyuyordu - eski standart masalarımı nadiren sıralara koymuştum.

Odanın ve derslerin önünde duran bir öğretmen değilim. Çocuklarımın öğrenme sürecinde yaptıklarından daha az iş yapmak istiyorum. Çocukları günlük olarak bir araya getirmek, bir şeyler bulmak için birbirleriyle birlikte çalışmak ve dünyaya bakmanın yeni yollarını keşfetmek istiyorum. Onları bir kitaba daldırmak istemediklerini, yardım edemeyeceklerini, yanlarında oturan kişi ile belirli bir cümle hakkında gülüşünüzü paylaştığını söyledim.

Çocuklarımın en yakın arkadaşları ve aileleriyle birlikte aile odalarında ya da en sevdikleri kitap kulübü üyeleriyle bir kafede otururken rahat ve rahat hissetmelerini istiyorum. Öğrencileri merkeze getiren bir sınıf istiyorum, ve esnek oturma benim için bunu yapıyor.

Kendi kendime ne aldığımı bilmediğim için, 2017-08 eğitim-öğretim yılına, pek çok sistem olmadan başladım. Deneme ve hata ile ne yapmam gerektiğini anlamaya çalışmak istedim ( burada Edutopia´da bulunan kaynakların bir kısmını kontrol ettim ). Yıl boyunca, öğrencilerin öğrenme için en iyi olanı seçmelerine izin veren sistemler geliştirdim. Farklı oturma seçeneklerini denemelerini ve en rahat, odaklanmış ve meşgul olduklarını ve en dikkat çekici veya en az üretken olduklarını göz önünde bulundurarak üç ayda bir yansıtmalarını istedim.

Bu yıl aynı süreçten geçtim, ancak her gün açık oturma olamayacağını, yani sınıf etkinliğine bağlı olacağını ve koltukların üzerinde tartışmanın herkes için farklı, tahsis edilmiş bir koltuk ile sonuçlanacağını belirten bir sözleşme dahil ettim.

ZORLUKLAR
Sınıfımı esnek oturuma dahil etmek, öğretmen olarak yaptığım en iyi kararlardan biri olmuştur. Masaları mı özlüyorum? Bazen. Çocuklar bazen koltukta yer aldıklarını iddia ederek, Adirondack sandalyelerine geri dönerek ya da kafe tarzı masalarda aptalca şeyler çizmeye çalışırken, atlayışa geçiyorlar ve paranın yerini alacak parayı düşünmeyi engelliyorlar.

Öğrenciye onların sınıfları olduğunu ve esneklik ve oturma seçeneklerine saygı duymaları gerektiğini hatırlatırım - eğer en sevdikleri koltuğu yok ederse, gelecekte olmayacak. Çocuklarımızı gelecekte yapmaya karar verdikleri şey için esnek olmaya hazırlamalıyız ve bu hazırlığın bir kısmı hareket ederek ve saygılı davranarak gelir.

Sokratik seminerler aynı zamanda zorluklar da ortaya koydu, ama ben ayarlamıştım ve çocuklara dairenin bir parçası olarak kanepenin diğer mobilyalarını düzenledim ve bu işe yaradı. Ve tabii ki, sessiz bir okumaya izin vermeyen kanepe ya da zemin yastıklarında oturan çocuklara hatırlatmak zorunda kaldım. Okurken ne kadar kolay uykuya daldıklarını ve muhtemelen zamanlarını daha önce geçirmeleri gerektiğini anlatmak isterim. Bir cihaz yerine bir kitap ile yatak.

Bugün bana sorarsan esnek olursam, öğreniyorum diyebilirim. Öğrencilerime risk almalarını, yeni şeyler denemelerini ve her gün öğrenmelerini rica ediyorum ve süreçte onlarla birlikte oradayım.