Evde Eğitim Hizmetlerinde Tereddüt Edilen Hususlar

22.12.2018 1139

etlerinde Tereddüt Edilen Hususlar

Evde Eğitim Hizmetlerinde Tereddüt Edilen Hususlar

İlgi (a) yönetmeliğin 14 üncü maddesinin2 fıkrasının (d) bendinde; "Evde eğitim hizmetlerinde öğrencilerin eğitim ihtiyaçları ile takip edecekleri eğitim programı esas alınarak; özel eğitim öğretmenleri, okul öncesl-öğretmenleri, sınıf ve diğer alan öğretmenleri görevlendirilir. Öğretmen görevlendirmesinde öncelikle öğrencinin kayıtlı bulunduğu okulda veya o yerleşim yerindeki eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerden istekli olanlar arasından, ihtiyacın bu yolla karşılanamaması durumunda ise o yerleşim yerindeki eğitim kuyumlarında veya RAM’larda görev yapan kadrolu öğretmenler arasından resen görevlendirme yapılır. " hükmü yer almaktadır. Diğer taraftan, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin aylık ve ek ders ücreti karşılığında okutacakları ders saati sayısının belirlendiği ilgi (b) Karar kapsamında sınıf öğretmenleri 18 saat aylık karşılığı, 12 saat ek ders ücreti karşılığı ders okutmakla yükümlü bulunmaktadır. Ayrıca ilgi (b) Kararın 9 uncu maddesinin (a) bendinde; öğretmen sayısının yetersiz olması halinde sınıf öğretmenlerine ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kuramlarında haftada 8 saate kadar ilave ek ders görevi verilebileceği hüküm altına alınmıştır. Bu çerçevede, evde eğitim hizmetleri kapsamında öğretmen görevlendirmesinde aynı yerleşim yerindeki öğretmenler arasından görevlendirme yapılması ve sınıf öğretmenlerine 8 saate kadar daha ek ders görevi verilerek evde eğitim hizmetlerinde görevlendirilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.