Her Öğrenci İhtiyacı Olan 14 Şey

03.12.2018 499

Her Öğrenci İhtiyacı Olan 14 Şey  

 

. Her öğrencinin kendi kendine bilgisi olması gerekir.

 
Ben kimim ve etrafımdaki dünyayla nasıl bağlantı kurabilirim? Benden ne gerekiyor? Değer verdiğim üyeliklere nasıl değer verebilirim? Nerede kaldım ve nereye gidiyorum?

2. Her öğrencinin ilham verici modellere ve modellemeye ihtiyacı vardır.

Modeller fikir sunar, yapı iskelesi olarak hareket edebilir, olasılıkları aydınlatabilir, bir yol oluşturabilir ve öğrencilere, her şey soyut ve akademik gözüktüğü zaman, düşüncelerini birleştirmek için bir şeyler verebilir. Daha yaratıcı, otantik, ilham verici ve farklı olan her öğrenciye ulaşma şansı o kadar iyi olur.

Modelleme - niçin, ne zaman, nerede ve en önemlisi niçin önemlidir - fikirlerden dersler çıkarmak.

3. Her öğrenci öğrenme stratejilerine ihtiyaç duyar.

Ve onlar gerek  biliyorum  yanı bu stratejileri veya içerik daha iyi. Ve onlar için anlamlı olanlara ihtiyaçları var. Onlar anlıyor ve gelişebilir. Marzano öyle dediği için onlara “analoji kullanma” demeyin. Akıllı, zeki, kullanışlı, esnek öğrenme stratejilerine ihtiyaç duymadıklarını bildikleri için, isteksizce kullanabilecekleri ve kullanacakları stratejilere ihtiyaçları vardır.

4. Her öğrencinin yargıya değil geribildirime ihtiyacı vardır.

Geri bildirim yardımcı olur - rehberlik yapar. Düzeltici ve hatta rahatlatıcı olabilir.


Yargı, kişisel ve duygusaldır - ve acıtır.

Bu parçayı her zaman mükemmel göstermeyeceksin, ama en azından kendini duymaya çalışabilirsen ve aradaki farkı bilirsen, başka türlü olmandan daha iyi olursun. Sık sık bizim “geribildirim” Biz nasıl olursa olsun nasıl duyulduğunu söyleyemem  anlamına  da uyarmasını sağlayabilirsiniz.

5. Her öğrencinin yaratıcı alanlara ve araçlara ihtiyacı vardır.

Bu, fiziksel veya dijital, tek başına ya da bir grup halinde, uygulamalar ya da testereler, robotlar ya da boya fırçaları, yapıcı öğrenme ya da akademik, kendi kendini yönetme ya da sonuçlara dayalı olarak olabilir. Yaratıcılık, üzerine eklenmiş bir şey değildir - bu, kendini ifade etme ve kendi kendine yönlendirme için temel bir insan ihtiyacının onurlandırılmasıdır.

6. Her öğrencinin fikirlere ihtiyacı vardır.


# 1´e bakın. Öğrenciler çoğu okulun tasarımından sonsuz derecede daha zekidir ve müfredatlar önerdikleri gibi görünmektedir, fakat hala büyüyorlar, bilgi ve şemaların çok farklı geçmişleri vardır. Bazen fikirlere ihtiyaç duyarlar - ve tek ihtiyaçları olan şey budur: Bir fikir ve sizin için yoldan çekilmeniz.

7. Her öğrencinin bir izleyici ihtiyacı vardır.


Eğer hiç kimse gerçekten değilse, gerçekten dinlemeyi - istisnai doğal hırsın-neden rahatsız ediyor?

8. Her öğrencinin bir şampiyona ihtiyacı vardır.

Her öğrencinin bir şampiyona ihtiyacı vardır - kendi mahkumiyetleri reddedildiğinde onlara inanacak biri.

9. Her öğrencinin pratik yapma şansına ihtiyacı vardır.


Ve sadece uygulama yapmakla kalmayıp, çeşitli işbirlikçilerle, teknoloji ile ve teknolojisiz, izleyici ile ve kitlesiz, reçeteli ve talimatsız ve ücretsiz olarak ve her iki uçta - ama yine de Proksimal Gelişim Bölgesi.

10. Her öğrenci aldığı kadar çok şeyi hak ediyor.

Çünkü başka ne yapacaksın? Onlara bunun gerçek hayat olduğunu ve tüm şanslarını kullandıklarını söyle? İlk 12 kez dinlemişler mi? Onlarla işin bitti mi?

11. Her öğrencinin oynaması gerekiyor.

Girintiyle değil, fikirlerle. Ortak çalışma ortakları ile. Uygulamalarla. Dijital medya ile. Ağları ile. Kendi düşünceleriyle. Olasılığı ile. Modelleri ile.

12. Her öğrencinin öz yeterliliğe ihtiyacı var.


Bu bir avucunun birazcık, çünkü bu bir öğretmen eylemi değil, bir sürü şeyden bir sonucun olmayabilir. Fakat inançları olmadan –ki genellikle kendilik değerine dair karmaşık kavramlardan önce -başkaları olabilir - her şey daha  azdır.

13. Her öğrencinin okuması ve yazabilmesi gerekir.

Ve istisnai olarak okumak ve yazmak söylemek adil olur . Hayır, hepsi profesör ya da avukat olmayacaklar, fakat okur-yazarlık mücadeleleri, ölene kadar onları ezecekler ve onu korumak için her türlü acı verici ve genellikle zarar verici kendini savunma mekanizmaları oluşturacaklardır.

Okuryazarlık tüm resmi ve akademik öğrenmenin temelidir.

14. Her öğrencinin “başarı” konusunda her zaman şarta bağlı olmayan onayına ihtiyacı vardır.


Orijinal şefkat ve kabul, en çok övülen performansın bile çok daha ilham verici.