İdeal Öğretmenlerin 10 Ortak Özelliği

24.12.2018 322

İdeal Öğretmenlerin 10 Ortak Özelliği  

Mükemmel öğretmenler, öğrencileri tarafından sonsuza dek hatırlanır ve saygıyla anılırlar. Her öğretmen öğrencisinin hayatını kalıcı bir şekilde etkiler, ancak en iyi öğretmenler öğrencilerine başarı yolunda ilham vermeye devam ederler. İşte başarılı öğretmenlerin sahip olduğu on ortak özellik…  

1. İlgi çekici kişilik ve öğretim tarzı
İdeal bir öğretmen öğrencilerde merak uyandırır ve konu ne olursa olsun dikkatlerini çekebilme becerisine sahiptir.

2.Dersin amacını net bir şekilde belirleyebilme 
İdeal bir öğretmen her ders için net bir amaç belirler ve dersler boyunca bu belirli amaçları gerçekleştirebilmek için çalışır.   

3.Etkili disiplin becerilerine sahip olma
İdeal bir öğretmen, etkili disiplin becerilerine sahiptir ve sınıfta pozitif davranışı ve değişimi teşvik edebilir.  

4.Sınıf yönetimi becerilerine sahip olma 
İdeal bir öğretmenin sınıf yönetimi becerileri güçlüdür. Öğrenci davranışını olumlu yönde etkileyebilir, etkili ders çalışma alışkanlıkları kazandırabilir ve sınıf genelinde saygı duygusu oluşturabilir.

5.Ebeveynlerle iyi bir iletişim 
İdeal bir öğretmen ebeveynlerle açık bir iletişim sürdürür ve müfredat, disiplin vb. konulara dair sınıfta neler olup bittiği ile ilgili onları sürekli bilgilendirir. Telefon konuşmalarına, randevu taleplerine ve maillere karşılık vermek için uygun vakit yaratmaya çalışır.

6.Yüksek beklentiler
İdeal bir öğretmenin öğrencilerinden yüksek beklentileri vardır ve öğrencilerini ellerinden geleni yapmaları için sürekli teşvik eder.

7.Müfredat ve standartlarla ilgili bilgi sahibi olma 
İdeal bir öğretmen müfredat ve sınıfta karşılanması gereken diğer standartlarla ilgili kapsamlı bilgiye sahiptir. Öğretim stilinin bu standartları karşılamasına büyük özen gösterir

8.Ders konularına hakim olma 
Bu bariz bir gereklilik olsa da, bazen göz ardı edilebiliyor. İdeal bir öğretmen, anlattığı konuyla ilgil büyük bir hevese ve eksiksiz bilgiye sahiptir. Öğrencilerden gelebilecek her soruyu yanıtlamaya ve konuyla ilgili materyalleri ilginç kılmaya hazırlıklıdır.

9.Öğretmenliğe tutkulu bir yaklaşım
İdeal bir öğretmen, çocuklarla çalışmak ve onlara öğretim vermek konusunda tutkuludur. Öğrencilere ilham verdiği ve onların hayatlarını etkilediği için büyük bir heyecan duyar.

10.Öğrencilerle güçlü ilişkiler kurma 
Mükemmel bir öğretmen öğrencileriyle uyum içindedir ve onlarla güven verici ilişkiler kurar.