İlimizde Milli Eğitim Yatırımları Toplantısı Yapıldı

16.12.2018 171

İlimizde Milli Eğitim Yatırımları Toplantısı Yapıldı

Sivas’ta eğitim altyapısının güçlendirilmesine yönelik yapılan çalışmalarda önemli mesafeler kat edildi. Okullarımızın daha fonksiyonel ve çağımızın gereklerine uygun hale getirilmesi için birçok yatırım hayata geçti. Bu kapsamda Valimiz Salih Ayhan başkanlığında yapılan “Milli Eğitim Yatırımları Toplantısı’nda il genelinde eğitime yönelik tamamlanan, devam eden ve planlanan projeler masaya yatırıldı.

Valilik Ahmet Muammer Bey Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Valimiz Salih Ayhan, onarım, yeni okul yapımı, deprem güçlendirme ve doğalgaz dönüşümü gibi birçok projenin genel değerlendirmesini yapmak için bir araya geldiklerini söyledi. 2018 yılında eğitim yatırımları projelerine 650 milyon TL kaynak aktarıldığını söyleyen Ayhan, Sivas’ın eğitimde fiziki anlamda çok iyi noktada olduğunu belirtti. 2019-2020 yılları arasında eğitim planlamalarının, yerinde ve zamanında yapılmasıyla birlikte tekli eğitime geçileceğini anlatan Ayhan, “Planlarımız ve hedeflerimiz doğrultusunda ilimiz birçok ilden önce tekli eğitime geçmiş olacak.” dedi.

Sivas’ta eğitim yatırımlarının kazandırılmasında emeği geçen eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a, milletvekillerine ve ilgili paydaş kurumlara teşekkürlerini ileten Valimiz Ayhan, “Her ay düzenli olarak milli eğitim yatırımlarını ele almak için toplantılar yapacağız. Fiziki ve teknik altyapımızı bitirdikten sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile içerik noktasında çok yoğun bir çalışmamız olacak. Eğitime nitelik kazandırmak için, öğrencilerimiz, eğiticilerimiz ve velilerimizle birçok ortak projede bir arada olacağız. Yeni dönemin ruhuna uygun olarak eski okulların yıkılması, yeni okulların yapılması da gündeme gelebilir. Şehrimizde fiziki olarak yetersiz olan bir kaç okulumuz mevcut. İlimizin eğitimde fiziki altyapısını yüzde 90 oranında bitirilmiş olduğunu göreceğiz.” diye konuştu.

Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Polat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut ile paydaş kurumların temsilcileri katıldı.

16-12-201816-12-201816-12-2018