İyi bir öğretmen ne yapar?

20.12.2018 187

İyi bir öğretmen ne yapar?  

 

İyi bir öğretmenin bir özelliği, konularına ilgi duymasıdır . Bir öğretmenin öznesi için bir sevgisi olduğunda, parlar. Bu, bu coşkuyu kazanan öğrencilere ilgi duymaya yardımcı olur. Bilgili öğretmenlerin de, dersleri bireysel öğrencilerine uyarlamak için daha geniş bir konu materyal bankası vardır. İyi öğretmenler sadece varolan bilgisiyle çalışmakla kalmaz, aynı zamanda kendi alanındaki en yeni araştırmaların üstünde kalmaya çalışırlar. Bu, öğrencilerin nesnelere canlılık kazandırmalarına yardımcı olur.

Çevrimiçi bir CPD dersi alarak kendi konu bilginizi artırabilirsiniz . Başka bir seçenek de sosyal medyayı en yeni trendlerden haberdar olmaktır - Twitter´da #mathchat veya #asechat gibi konuya özgü hashtag´leri kullanarak trend olanları kontrol edin . Yeni başlıyorsanız yeni öğretmen sohbetini veya #ntchat adresini ziyaret etmeyi deneyin .

Sınıf becerileri

Tek başına coşku, iyi bir öğretmen olmak için yeterli değildir. İyi öğretmenler ayrıca dersleri en etkili şekilde sunmak için gerekli eğitime sahiptir. Sınıf kaynaklarının giriş ve çıkışlarını bilmeli, öğrenci çalışmasını nasıl işaretleyeceğini bilmeli, doğru raporları yazabilmeli ve disiplin sorunlarıyla nasıl baş edebileceklerini bilmelidirler. Etkili bir öğretmen, öğrencileri konuyu her yönden bakmaya yönlendirecek şekilde gerçekleri tartışmaya itiraz etmeye çalışır. Bu, sadece en konuşkan öğrencileri değil, tüm sınıfı meşgul etmeyi içerir.

Sınıf yönetimi hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu öğretim kaynakları listesine bakmayı deneyin .

Öğrenciler için yüksek beklentiler

Harika bir öğretmen, öğrencilerin tüm potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olmak için sınıflardaki yüksek beklentileri belirler. Karşılıklı saygı standartlarını belirlediler, böylece öğrenciler standart altı işlerin ya da davranışların farkına varacaklarını biliyorlar. İyi öğretmenler, her öğrencinin öğrenebilme yeteneğine sahip olduğunu ve ellerinden gelenin en iyisini yapmak için onları itmeye istekli olduklarına inanır.

Mükemmel planlama becerileri

Etkili öğretim büyük bir planlama ve organizasyon gerektirir. İyi öğretmenler, derslerini kapsamlı bir şekilde hazırlama çabasına girdiler. Ders planlaması , öğrenci beklentilerini yönetmeye yardımcı olur, böylece yükümlülüklerinin ne olduğunu tam olarak bilirler. Not verme politikası, görevler ve amaçlar gibi açık olmalıdır. İyi bir öğretmen yapan şeylerin bir kısmı, organize kalma, doğru kayıtları tutma ve bireysel öğrenci güçlü ve zayıf yönlerini takip etme yeteneğidir. Açık beklentiler, tüm sınıfın görevde kalmasını sağlar.

Başlamanıza yardımcı olacak bazı birincil ve ikincil ders planları burada. 

Bir topluluk duygusu yaratın

Tüm tıknaz belgeler, kurallar ve görev listeleri değil. Bir öğretmenin arzu edilen nitelikleri, öğrencileri ile güçlü ilişkiler kurma yeteneğini de içerir. Öğretmenler genellikle, öğrencilerin sınıfta rahat hissetmelerine yardımcı olan sıcak, sevecen ve açık bireylerdir. Öğrenciler fikirlerini destekleyici bir öğrenme ortamında paylaşmak için kendilerini güvende hissetmelidirler. Vasat öğretmenleri iyi olanlardan ayıran şey, bu aidiyet duygusunu yaratma kabiliyetidir.

adapte olabilirlik

Öğretimde iki gün aynı değildir ve öğrenciler öngörülemez olabilir. Bir ders çalışmıyorsa veya disiplin sorunu varsa, iyi bir öğretmen gerektiğinde vites değiştirebilir. Esneklik, iyi öğretmenlerin temel özelliklerinden biridir.

İletişim yetenekleri

Etkili öğretim ile ilgili büyük bir iletişim var. İyi bir öğretmenin öne çıkmasının bir parçası, derslerde mesajların alınabilmesidir. Ancak, en iyi öğretmenler öğrencilerle kişisel düzeyde bağlantı kurar ve düzenli olarak ebeveynlerle iletişim kurabilir. Sınıfta problemler varsa, iyi bir öğretmen sorunları tartışmak için velilere telefon veya e-posta yoluyla ulaşır. İyi bir öğretmenin, meslektaşları ile etkili bir şekilde çalışarak ve öneri veya eleştiri alarak, işbirlikçi bir ruhu vardır.

İyi bir öğretmen eğitimi kursu, iletişim üzerine güçlü bir vurgu yapar. Psikoloji Günümüzde Bu Kişilerarası İletişim Becerileri Testi de kendi iletişim tarzı hakkında daha fazla bilgi edinmek için iyi bir atlama noktasıdır.  

Bu niteliklerin bir kısmı doğal olarak eğitimcilere geliyor, ancak her zaman iyileştirme alanları var. Öğretim, bir dizi hareketli hedef olarak görülebilir. Genel olarak, iyi bir öğretmen hayat boyu öğrenen kişidir.

Kaynak: https://www.tes.com/new-teachers/what-makes-a-good-teacher