İyi Konu Bilgisi Sizi iyi Bir Öğretmen Yapar mı?

21.12.2018 233

İyi konu bilgisi sizi iyi bir öğretmen yapar mı?  

 

Son zamanlarda, şu soruya kafa yoruyordum: derste bilgi gerçekten önemli - ya da daha fazla değer pedagojisi mi?

Diğerleri gibi, her zaman büyük bir ikincil öğretmen olmanız gerektiğine inandım, konunuzda uzman olmanız gerekiyor. Son zamanlarda, uzman olmayanlardan bazı inanılmaz öğretileri gözlemledim ve bu benim daha önce kökleşmiş inançları sorgulamamı sağladı.

Konu bilgisine olan bu inanç nereden gelir? Mesleğin dışındaki çoğu insanın öğretmenlerin öğrettikleri alanda bir dereceye (veya eşdeğer) sahip olduğunu varsayması mantıklıdır; Bence ebeveynler ile konuşursanız, bu bir önkoşuldur. Tabii ki, eğer biraz daha derine inerseniz, tüm öğretmenlerin safkan konudan gelmediğini göreceksiniz. Ama bu uzman olmadığı anlamına mı geliyor?

Deneklerin çoğu, onlara öğretmek için belirli bir bilgi düzeyine ihtiyaç duyarlar, ama bu konuda ne kadar düşünürseniz, sınıfta ne kadar özne bilgisine ihtiyaç duyduğunuzu tam olarak ölçmenin zor olduğunu fark edersiniz. Öğretmenlerin belki de daha fazlasına ihtiyacı var.

Benim için, öğrenmenin nasıl gerçekleştiğini bilmek, gerçekten iyi bir öğretmen yapan şeydir. Öğrencilere cevap verme ve adapte olma, sonuç elde etmelerine yardımcı olma yeteneği, sınıftaki başarının anahtarıdır. Konunuz hakkında iyi bir bilgi sahibi olmak bu kadar kolay mı? Evet, elbette öyle. Bunu yapmak için tam konu bilgisine ihtiyacınız var mı? Yok hayır.

Konu bilgisi önemlidir mi?
Sınıfta kavramları öğretmek için gerçekten çabalayan bazı inanılmaz zeki bireyleri tanıyorum. Anlayabildiğimden daha fazla konu bilgisi var, ama öğrencileri başarılı değiller. Niye ya? Çünkü bu öğretmenler, bilgilerinin öğrencilerin erişimini kolaylaştıracak şekilde kodlayamazlar. Bu kadar basit.

Konu bilgisinin derinliğine ve genişliğine odaklanmak yerine, bir konuda neyin beklendiğini bilerek öğretmenler açısından daha fazla düşünmemiz gerekir. Örneğin, ben İngilizce ve dilbilim uzmanıyım. Bu edebiyatı öğretemediğim anlamına mı geliyor? Edebiyat söz konusu olduğunda kesinlikle bilgili değilim, ama öğrencilerimin ne beklediğini biliyorum ve başarıya giden yolda onlara yardımcı olacak kadar çok şey biliyorum.

A seviyesinde bir konu üzerinde çalışmış olsaydınız; Eğer müfredatta ne olduğunu biliyorsanız ve öğrencilerin ilerlemesine yardımcı olmak için gerekli pedagojik bilgiye sahipseniz, bu konuyu en azından GCSE´ye öğretmeye yeterlilik kazandırır. Sonuçta, tanıdığım en iyi matematik öğretmenlerinden biri bir kez PE öğretmeniydi ve birlikte çalıştığım en umut verici İngilizce kursiyerlerinden bazıları psikoloji geçmişlerinden geliyor.

Nihayetinde, öğretmen eğitiminin azalmaya yönelik uygulama sayıları ile, belki de öğretmenlerin konu bilgilerinin hepsinin olmadığı ve hepsinin sonu olmadığı fikrine daha açık olmalıyız. Harika bir öğretmen olmaya gelince, daha önemli olan başka faktörler de var gibi görünüyor.

Adam Riches, eğitimde uzman bir lider ve İngilizce öğretmeni

Kaynak: https://www.tes.com/news/does-good-subject-knowledge-make-you-good-teacher