Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Okul Müdürlerinin Nasıl Seçileceğini Açıkladı

21.12.2018 222

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Okul Müdürlerinin Nasıl Seçileceğini Açıkladı  

Bakan Selçuk: Okul müdürlerinin bundan sonra seçilme kriterlerini açıkladı. Okul yöneticileri belirli bir kıstasa göre belirlenecek ve her önüne gelen artık okul müdürlüğü yapamayacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, okul müdürlerinin nasıl ve hangi kriterlere uygun olarak seçileceğini belirtti ve bundan sonra okul yöneticilerinin, belirli bir ehliyet ve nitelik çerçevesinde sınavla alınacaklarını açıkladı

Öğretmeni bütün eğitimsel, öğretimsel araç gereç, özne ve nesnelerin çok ötesinde gördüklerini vurgulayan Selçuk, “Öğretmenin terbiye, mürebbiyelik, insan yetiştirme ve şahsiyet oluşturma rolünün çok çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü şahsiyeti şahsiyet bina eder. Bu nedenle öğretmenlerimize gerçekten çok önem veriyoruz.” dedi. Bakan Selçuk, bunun kaynağından düzenlenmesi açısından yükseköğretimde öğretmen yetiştirmede yeni bir tasarım, yeni bir tasavvur ve yeni bir yol haritası üzerinde Yükseköğretim Kurulu ile gayet olumlu bir iş birliği içinde protokol imzaladıklarını ve öğretmen yetiştirmeyi kaynağından düzenleyen yeni bir yol haritasına şu anda sahip olduklarını söyledi. Selçuk, “Hemen ikinci dönem bunun pilotlarıyla ilgili de çalışmalarımız başlıyor.” ifadesini kullandı.

Okul müdürlerinin, okul yöneticilerinin eğitimini de çok önemsediklerini dile getiren Selçuk, “Bununla ilgili olarak da önümüzdeki süreçte bütün okul müdürlerinin belirli bir ehliyet ve nitelik çerçevesinde sınavla alınması ve bu sınavın sonucunda da gereken hizmet içi eğitimlerinin yapılmasının üniversitelerle iş birliği içinde gerçekleştirilmesinin yol haritasını da şubat ayından itibaren koymuş olacağız.” diye konuştu. Türkiye´de artık öğretmen tedariki konusunda çok büyük bir problem yaşanmadığını ancak çeşitli düzenlemelerle bir optimizasyon ihtiyacının bulunduğunu belirten Selçuk, öğretmenlerin mali ve sosyal hakları üzerinde de önemli iyileştirmeler yapıldığını söyledi.