Öğrenciler Neden Ödevlerini Yapmıyor? Ve Ne Yapabilirsiniz?

03.12.2018 206

Öğrenciler Neden Ödevlerini Yapmıyor? Ve Ne Yapabilirsiniz?  

 

Gerçek # 1 Ödevin tamamlanması çok uzun sürüyor.

7000´in üzerinde öğrenci (13 yaş ortalaması) üzerinde yapılan bir çalışmada, anketler 60 dakikadan fazla ev ödevi verildiğinde öğrencilerin direndiğini ortaya koydu. Ayrıca, standartlaştırılmış testlere dayanarak, 60 dakikadan fazla ödev, test puanlarını önemli ölçüde etkilemedi.

Öğretim İpucu: Öğrencilerden, bir hafta boyunca ödevleri tamamlamak için ne kadar süre gerektiğini kaydetmelerini isteyin. Günlük ev ödevi tamamlama hedefi zamanını müzakere etmek için rekoru kullanın. Kabul edilebilir bir zaman çerçevesi oluşturulduğu için, bu, öğrencinin göreve daha fazla odaklanmasını sağlar.

Gerçek # 2 Ödevin değeri yanlış anlaşıldı

 
Öğrenciler, ev ödevin sadece akademik değere sahip olduğuna inanmaktadırlar. 25 öğretmenle yapılan bir çalışmada, görüşmeler, öğretmenlerin ödev kullanımının geleneksel akademik içerik pratiğinin ötesine uzandığını göstermiştir. Örneğin, bu öğretmenlerin% 75´i ödevlerini duygusal bir araç olarak (öğrenme motivasyonunu, güvenini ve sorumluluk alma yeteneğini ölçmek için) bildirmektedir.

Öğretim İpucu: Öğrencilere ödev için çoklu amaçlarla iletişim kurun. Ödevin hem kısa dönemli (ders notu üzerindeki etkisi) hem de uzun vadeli faydaları (yaşam becerilerini geliştirecek) olduğunu gösterin. Öğrencilerin organizasyon, zaman yönetimi ve hedef belirleme gibi farkında olmadıkları uzun vadeli ödev yardımlarını belirleyin.

Gerçek # 3 Ödev, tek bedenli herkese uyar.

112 lisans kimyası öğrencisi üzerinde yapılan bir çalışmada, öğrenciler farklı ev ödevi türlerine ilgi duyduklarını bildirdiler. Örneğin, öğrencilerin% 62´si çevrimiçi ödevlerden (bu format anında geri bildirim sağladı ve birden fazla denemeye izin verdi) memnun olurken, geleneksel kağıt atamalarından% 41´i memnun kaldı (bu formatta bilgisayar yazdırma sorunları yoktu ve en tanıdık bir stil vardı).


Öğretim İpucu: Öğrenen öğrenme stilini öğrenme envanterleriyle birlikte değerlendirin. Öğrenci ilgisini ve öğrenme tercihini hesaba katmak için ödevi ayırt et. Educator, Carol Tomlinson, müzakere edilen kriterleri, ´Bir Anlaşma Yapalım´ projeleri ve metin seçimlerini içeren düşük-hazırlıklı farklılaştırma ödevlerinin örneklerini sunmaktadır. Cathy Vatterott´un iyi ev ödevlerinin beş niteliğinde vurguladığı gibi , farklılaşma sorumluluğunu öğrenciye yerleştirmeyi düşünün. Örneğin, öğrencilerden ´anahtar terimleri uygulamak için kendi yönteminizi yaratmalarını´ isteyin.

Gerçek # 4 Geri Bildirim sağlanmadı.

Ev ödevi kabul edilir meselesi. 1000 öğrenciden oluşan bir anket, öğrencilerin ev ödevi yapma ve ev ödevlerini tamamlama konusunda tanınmalarını istediklerini göstermektedir (ev ödevlerini doğru yapmaktansa).

Ayrıca, öğrenciler ödevleri için övgü isterler. 180 lisans öğrencisi üzerinde yapılan bir çalışmada, öğrencilerin neredeyse yarısı, öğretmenlerin ´iyi bir iş yaptıklarını´ kabul etmelerinin kendileri için önemli olduğunu kabul etmişlerdir.

Öğretim İpucu: Ödevi tamamlamak için puanları içerecek şekilde ödev değerlendirmesini genişletin. Ayrıca, ders planlarına ödev geri bildirimlerini de dahil edin. Bir örnek, sınıfla ev ödevlerini tanımlamak için sınıf zamanını tanımlamaktır (öğrenci mücadeleleri ve başarıları). Bir başka örnek ise, öğrencilerin ödevlerini bir akranla karşılaştırmaları için fırsatlar sunmaktır (öğrenciler geribildirimi alırken cevapları düzeltebilir veya değiştirebilir).

Gerçek # 5 Ödev, sınıf değerlendirmelerine dahil edilmemiştir. 


Öğrenciler ödevlerini değerlendirilmek üzere hazırlamak isterler. Anket uygulandığında, öğrencilerin% 85´i, materyal testlerde ve sınavlarda kullanılmışsa daha fazla ödevi tamamlayacaklarını bildirmiştir.
Öğretim İpucu: Öğrencilerin sınavda görmek istedikleri her bir ödevi soruları arasından seçmelerine izin verin. Öğrenci seçimlerini bir kase / piyangoya yerleştirin ve her bir değerlendirmeye dahil etmek için yanıtlarından 2-3 tanesini seçin.

Gerçek # 6 Öğrencilerin ödev planı yoktur.

Ev ödevi yapmak için ödevlerin tamamlanma olasılığını artırması şaşırtıcı değildir. Dokuzuncu sınıf öğrencisi ile yapılan görüşmelerde, ödevlerini tamamlayan öğrencilerin% 43´ü bir plana sahip olduklarını belirtmiştir. Ev ödevi planı, çalışmayı yürütmek için gereken süreyi, son teslim tarihlerini karşılamak ve günlük tamamlama rutinlerini takip etmekten oluşuyordu. İnanılmaz bir şekilde, bir plana sahip öğrenciler ödev için sevmedikleri halde ödevlerini tamamlarlar.

Öğretim İpucu: Öğrencilerin bir ev ödevi planı geliştirmelerine yardımcı olun. Örneğin, örnekleri ve örnek olmayanları gösterebilir, ev işlerinde yapılacaklar listeleri için şablonlar sunabilir veya ödev planlama prosedürlerini izlemenize yardımcı olan telefonları tanımlamak için öğrencilere meydan okuyabilirsiniz.

tarafından Dr. Jennifer Davis Bowman