Öğrencilerin Daha Fazlasını Okuması İçin Motive Etmek

08.12.2018 139

Öğrencilerin Daha Fazlasını Okuması İçin Motive Etmek  

 

aha fazla öğrenci okur, ne kadar iyi olursa olsun.

Öğrencilere, zamanlarını büyük bir çoğunluğu harcadıkları evde daha fazla okumak için motive eden öğretmenler için çeşitli araçlar mevcuttur.

Öğrencilerinizin kitap okumaları, güven duymaları ya da evde okumayı teşvik etmek için ebeveyn desteği almalarına bakılmaksızın, bu araçlarla daha fazla zaman okumasına yardımcı olabilirsiniz.

Kurgusal olmayan okumalar, okuduğunu okudukları bir şey bulduğu sürece, zorlu okuyucuları bağlayabilirler. Beğendikleri bir konu bulduklarında, bir makalenin formatı, hikayeyi anlamak ve takip etmeyi kolaylaştırır:

“Özellikle kurgusal olmayan metin, mücadele eden okuyucu için bir dizi destek sağlıyor: başlıklar ve alt başlıklar, grafikler ve illüstrasyonlar, tanıtımlar ve özetler. Bunlar, ölçülen okunabilirlik kapasitenin ötesinde olsa bile, okuyucuya bilginin ulaşmasına yardımcı olan yapılar sağlar, ” diyor Lori Rog ve Paul Kropp Dış bağlantı  .

Newsela´nın güzelliği, öğrencilerin kendi okuma seviyesinde ilgilerini çeken kurgusal olmayan makaleleri okuyabilmeleridir. Öğrenciler okumadan korkmadıklarında, daha sık yapmaları daha olasıdır.

Öğrenciler beş farklı seviyeden birini seçerek mevcut etkinlik okumasını tüm sınıfa atamayı kolaylaştırır. Öğrenciler ayrıca her makaleden sonra kısa sınavlar alabilir ve bu internet sitesine İnternet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan erişebilirler. Newsela İlköğretimine göz atın  Genç öğrenciler için harici bağlantı .

Araç, eğitimcilerin ve öğrencilerin kullanması için ücretsizdir, bu da okuma araç kutunuza no-brainer eklenmesi anlamına gelir.

Whooo´s Okuma Dış bağlantı 
Bazen öğrenciler evde okumak için biraz daha fazla motivasyona ihtiyaç duyarlar - sevdikleri kitap türlerini bulamazlarsa, bir tanesine ulaşma olasılıkları daha azdır. Bu durumda, Whooo´s Reading bu öğrencileri Bilgelik Paraları kazanmak için okumaya motive etmek için kullanılabilir.

Öğrencilerin okuma, soru sorma, açık uçlu soruları yanıtlama ve akranlarıyla özel, Facebook benzeri bir haber beslemesinde etkileşimde bulunmaları için Bilgelik Paraları kazandılar. Bu paralar daha sonra öğrencilerin Owlvatar´ları için sanal aksesuarlar “satın aldıkları” Baykuş Mağazasında harcanabilir.

Bazı eğitimciler dışsal ödüller konusunda ihtiyatlı olsalar da, öğrencilerin daha yüksek seviyelerde daha fazla okumaya başladıkça, bunların kısa sürede içsel hale geldiğini göreceklerdir. 2.700 öğrenciden oluşan bir çalışmada, programın sadece altı ayını kullandıktan sonra, zorlanan okuyucuların başladıklarından 300L daha yüksek kitap seçtikleri ortaya çıktı.