Öğretmen Esnekliğini Artırmak İçin Basit İpuçları

Öğretmen Esnekliğini Artırmak İçin Basit İpuçları

06.12.2018 141

Öğretmen Esnekliğini Artırmak İçin Basit İpuçları  

GÜNLÜK STRESİ YÖNETME STRATEJİLERİ
Bir şarkı söyle. Belki sabah duşunuz sırasında ya da okula giderken, güçlendirici bulduğunuz yüksek enerjili bir şarkıyı çıkartın. En son favorim Pink´in “ Ben Buradayım ”. Bu taktik işe yarıyor çünkü tüm akciğer kapasitenizi kullanıyor ve derin nefes almanız enerji veriyor - ve müzik dinlemenin olumlu etkisi üzerine araştırmalar var . Gerekli süre: dört dakika.

Bir avuç badem veya  protein çubuğu gibi yüksek kaliteli bir protein yiyin . Sabahın ortalarında, kan şekeriniz düşer ve fiziksel olarak yorgun hissetmeye başlayabiliriz. Protein duygularımızı düzeltmeye yardımcı olur. Gerekli süre: iki dakika.

10 derin, yavaş nefes al. Gözlerini kapat, yere dikilmiş ayaklarınla otur ve burnuna giren ve çıkan havanın hissine odaklan. Kendinize şunu söyleyin: “Nefes almak, nefes almak”. Nefesinizi nefesinizi aldığınızdan daha uzun tutun. Girintiye ya da öğle yemeği saatine ya da okula gitmeden önce nefes verin. Dikkatli bir nefes almanız sadece bir dakika daha sakin ve daha topraklanmış hissetmenize yardımcı olacaktır. Gerekli süre: bir dakika.

Üç iyi şeyi tarif et. Günün sonunda, meydana gelen üç iyi şeyi ve bunların gerçekleşmesinde rolünüzü tanımladığınız bir sesli not kaydedin. Bu size yaşamınızı etkileme gücünüzü hatırlatacaktır. Tükenmişlik, genellikle derinden güçsüz hissetmenin bir belirtisidir - kendinizi her gün seçim yapma yeteneğinizi hatırlatın. Gerekli süre: üç dakika.

Kendini gülümse. Dişlerin arasına bir kalem koyup 20 saniye boyunca orada tutmayı dene. Gülümseyen endorfinleri serbest bırakır ve bu egzersizi yapmak gün içinde başkalarına gülümseyeceğinizi daha da artırır. Gerekli süre: bir dakika.

Okulda genellikle konuşamadığınız biriyle kısa bir etkileşim kurun. Kişi bir öğrenci, veli, meslektaşı veya diğer personel üyesi olabilir - öğle yemeği sunucuları, muhafızlar, geçitler. Bu sosyal çevrelerinizi güçlendirecek ve genişletecek ve topluluk esneklik için kritik öneme sahip. Ve evet, bunu her gün yapın. Gerekli süre: beş dakika.

Dikkat edin ve gün içinde karşılaştığınız üç duyguyu adlandırın. Kendinize şunu söyleyeyim: “Üzüntü (ya da öfke ya da sevinç) yaşıyorum.” Burada yazdırmak ve referans vermek için bir duygu listesi . Fark ettiğinizde ve tarihi not ettiğinizde duyguyu daire içine alın. Duyguya girmene gerek yok - sadece fark et. Gerekli süre: beş dakika.

Minnettar olduğun bir şey yaz. Kendinizi bir rulo üzerinde bulursanız, sadece bir şey veya daha fazlası olabilir. Ama bir şey yeter. Bunu günün herhangi bir saatinde yapabilirsiniz. Sadece her gün yap. Gerekli süre: beş dakika.

Stresli veya biraz yanmış ve depresyon hissi arasında bir fark olduğunu biliyoruz. Pek çok eğitimci depresyonla uğraşır , bu nedenle zihinsel sağlığınızla ilgili herhangi bir endişeniz varsa, lütfen hemen bir profesyonelle konuşun.

Esneklik, bir zamanda bir düşünce ve bir eylem inşa edilir. Dayanıklılık alışkanlıklarımızın yavaş ve istikrarlı bir şekilde güçlendirilmesi, zorlukların üstesinden gelmemizi ve geri dönüşlerden sonra toparlanmamızı kolaylaştırır.

 

By Elena Aguilar

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/simple-tips-boosting-teacher-resilience