Öğretmen Esnekliğini Arttırmak İçin Basit İpuçları

30.12.2018 274

 

 

Öğretmen Esnekliğini Arttırmak İçin Basit İpuçları  

 

 

Okul yılındaki bu noktada, yorgun ve başka bir uzun öz bakım stratejileri listesine ihtiyacınız yok. Aynı zamanda, belki de tükenmişlikten endişeleniyorsun ve stresin olumsuz etkilerini yaşıyorsun. Belki de enerji rezervlerinizi artırmak için yıl boyunca yapmak ve hatta neşe yaşamak için bir şeyler yapmak istersiniz.

Uzun süredir eğitimcilerde esneklik üzerine çalışıyorum - kendi iyiliğim için ve koçluk yaptığım eğitimcileri desteklemek için. Aşağıdakiler, öğretimin günlük streslerini yönetmeye yardımcı olacak küçük yollardır. Harekete geçip bunlardan herhangi birini yaptığımda, duygusal ve fiziksel olarak daha iyi hissedeceğimi ve esneklik rezervlerimi de dolduracağımı biliyorum.

Her hafta gelen kutunuzdaki Edutopia´dan en iyi şekilde yararlanın.
E-posta
Your email address
GÜNLÜK STRESİ YÖNETME STRATEJİLERİ
Bir şarkı söyle. Belki sabah duşunuzda veya okula giderken, güçlendirici bulduğunuz yüksek enerjili bir şarkıyı söyleyin. En sevdiğim favorim Pink´in “ Ben Buradayım ”. Bu taktik işe yarıyor çünkü tam akciğer kapasitenizi kullanmanızı sağlıyor ve derin nefes almak enerji vericidir - ve müzik dinlemenin olumlu etkisi üzerine araştırmalar var . Gereken süre: dört dakika.

Bir avuç badem veya  protein çubuğu gibi yüksek kaliteli bir protein yiyin . Sabahın yarısı kan şekeri düşer ve fiziksel olarak yorgun hissetmeye başlayabiliriz. Protein duygularımızı seviyelendirmeye yardımcı olur. Gereken süre: iki dakika.

10 derin, yavaş nefes al. Gözlerinizi kapatın, ayaklarınız yere dikin diken oturun ve burnunuzdan giren ve çıkan havanın hissedilmesine odaklanın. Kendinize “Nefes al, nefes ver.” Deyin. Nefesinizi nefesinizden daha uzun yapın. Teneffüs veya öğle yemeğinde veya okuldan önce nefes alın. Sadece bir dakikalık dikkatli nefes alma, sakinleşmenize ve daha topraklı olmanıza yardımcı olacaktır. Gereken süre: bir dakika.

Üç iyi şeyi tarif et. Günün sonunda, gerçekleşen üç iyi şeyi ve bunları gerçekleştirmedeki rolünüzü tanımladığınız bir sesli not kaydedin. Bu size hayatınızı etkileme gücünüzü hatırlatacaktır. Tükenmişlik genellikle derinden güçsüz hissetmenin bir belirtisidir - kendinize her gün seçim yapma yeteneğinizi hatırlatır. Gereken süre: üç dakika.

Kendini güldür. Dişlerinizin arasına bir kalem sokmayı deneyin ve 20 saniye boyunca orada tutun. Gülen , endorfin salınıyor ve bu alıştırmayı yapmak, gün boyunca başkalarına gülme ihtimalinizi artıracak. Gereken süre: bir dakika.

Genelde konuşmadığınız okuldaki biriyle kısa bir etkileşim kurun. Kişi bir öğrenci, veli, meslektaşı veya diğer bir personel olabilir; öğle yemeği sunucuları, vesayetçiler, geçiş görevlileri olabilir. Bu, sosyal çevrelerinizi güçlendirecek ve genişletecektir ve topluluk dayanıklılık için kritik öneme sahip. Ve evet, bunu her gün yapın. Gereken süre: beş dakika.

Gün boyunca yaşadığınız üç duyguyu farkedin ve adlandırın. Kendinize “Üzüntü veya öfke ya da neşe yaşıyorum” deyin. İşte yazdırılacak ve referans alınacak duyguların bir listesi . Fark ettiğinizde hissi daire içine alın ve tarihi not alın. Duyguya girmene gerek yok - sadece fark et. Gereken süre: beş dakika.

Minnettar olduğun bir şey yaz. Kendinizi bir yuvarlanmada bulursanız, yalnızca bir şey veya daha fazlası olabilir. Ama bir şey yeter. Bunu günün herhangi bir saatinde yapabilirsiniz. Sadece her gün yap. Gereken süre: beş dakika.

Stresli veya yanmış hissi ile depresyon arasında bir fark olduğunu biliyoruz. Pek çok eğitimci depresyonla uğraşır , bu nedenle zihinsel sağlığınızla ilgili endişeleriniz varsa, lütfen hemen bir profesyonelle konuşun.

Esneklik her seferinde bir düşünce ve bir eylem inşa edilmiştir. Esneklik alışkanlıklarımızın yavaş ve istikrarlı bir şekilde güçlenmesi, zorlukların üstesinden gelmemizi ve aksaklıklar sonrası toparlanmamızı kolaylaştırıyor.