Öğretmen Yorgunluğu ve Depresyon ile Nasıl Başa Çıkılır

26.11.2018 147

1. Organize olun
İlk yıl öğretiminizin ikinci derecenizle nasıl kıyaslanacağını hatırlıyor musunuz? Bunun nedeni, hazırlıklı olmamanız, tam organize olmamanız ve detayların hepsi işe yaramadı. Öğretmenlerin yorgunluğu tecrübe etmelerinin temel nedenlerinden biri sınıfları, müfredatları ve hayatlarının darmadağın olmasından kaynaklanır. Düşünmek ve tahmin etmek ve yapmak için çok fazla şey var. Belki de işinize eleştirel bir gözle yaklaşma ve aslında ne yapmanız gerekmediğini görmenin ya da önceden bazı işlerin nasıl yapıldığını size zamanın yoldan düşürebilmesinin zamanıdır. Belki de, bir öğrencinin yazmak için bir şeyler getirmeyi ihmal ettiği her zaman dersi durdurmak zorunda kalmak yerine, kendi unutmayı bilen öğrenciler için kalemlerle dolu bir vaktin kaldığı zamandır. Her ne ise, işinizdeki küçük şeyleri ortadan kaldırın ve size daha fazla nefes alma odası sunmadığınızdan emin olun.


 
2. Her gün sabırsızlıkla beklemek için kendine bir şey ver
Öğretmenin sadece bir eziyet olduğu günler vardır. Ne kadar önemsediğinize ve sınıflarınız ne kadar büyük olursa olsun, hala sınıfınıza yürürken ayaklarınızı çekebilirsiniz. Bunu ele almak için, kendinize günlük bir ödül ya da günlük bir hoşgörü verin. Belki de bu sabah Starbucks´tan tatlı bir kahve ikramı anlamına gelir (tabii ki sağlıklı bir kahvaltı ile birlikte!), Ya da eve gittiğinizde bir bardak şarap anlamına gelir . Her ne olursa olsun, zorluğu kolay, çok beklenen bir şey için dehşete düşürün.


 
3. Müdürünüzle konuşun
Öğretmen yorgunluğu yaşayan pek çok öğretmen, neden böyle hissettiklerini veya bu konuda ne yapacaklarını bir parmakla işaretleyemez. Bu size olursa, müdürünüzle konuşun. İlk kez öğretmen yorgunluğunu duymayacaklardı ve muhtemelen hem tecrübenin bakış açısından hem de özel işinizdeki ikinci bir dizi gözle ilgili sağlam bir içgörüye sahipler. Eğer herhangi bir yönetici ise, endişelerinizi ciddiye alırlar ve bunları çözmek için sizinle birlikte çalışırlar. Değilse, belki de sorunun en başında bu problemin kökü vardı.

4. Bir güne katılın
"Gününü alıyorum" gifBazen öğretmenlerin bazılarının “zihinsel sağlık günü” olarak adlandırdığı şeye ihtiyacı vardır. Bu, öğretmenler için her şeyi göz önünde bulundurarak, ders planlarınız, sınıflandırma ve sınıf hazırlık ve PTM´leri, toplantılar ve konferanslar ve (resim alırsınız) - Kendinize biraz zaman ayırmak önemlidir. Aşırı çalışkan ve az takdir ederseniz ve hayal kırıklığı yaşıyorsanız, sadece bir gün ayırın. İşe bakış açınızdan çok büyük bir fark yaratabilir ve daha mutlu bir öğretmen daha iyi bir öğretmendir.

5. mola verin
Bazen bir iki gün, işin zorluklarını hafifletmek için yeterli zaman değildir. Bazı öğretmenlerin ihtiyaç duydukları ve birçoğunun yapması bir sömestir, hatta bir yıllığına bile geçer. Kariyerinizi mahvetmeyecek ve sevdiğiniz iş için yenilenmiş bir güçle geri dönmenize yardımcı olacak. Seyahat etmeyi, başka bir işi denemeyi, aileye yeniden odaklanmayı, hatta sadece incelmeyi düşünün ve düşündüğünüzden daha erken öğretmeyi özlemediğinizi görün. Ancak kariyerinizden uzaklaşmak bazen nihayetinde onu kurtarmanıza yardımcı olan hareket olabilir.


 
6. Farklı bir öğretim türü düşünün
Eğer takıldığını hissediyor ancak hala öğretmek istediğinizi biliyorsanız, sorununuz yanlış dersi veya yanlış ortamda öğretiyor olmanız olabilir. Kendini bir lise İngilizce öğretmeni bulabilirsin, ama belki de ilkokul ya da ortaokul senin için daha çok ödüllendirici olabilir. Belki siz bir matematik öğretmensiniz, ancak bilimde eğitildiniz - cebir öğütücülüğü ile mücadele etmekten ziyade, seçmeli öğretmen olmakla ilgili yönetiminizle konuşun. Elbette, okulunuzda veya hatta başka bir okulda nasıl hareket edeceğinize dair bazı sınırlamalar olabilir, ama belki de gerçekten ihtiyacınız olan şey, öğretmeyi tamamen bırakmaktan ziyade yaptığınız öğretimin türünü değiştirmek olabilir.

7. Bir profesyonel görün
Bir psikiyatristten profesyonel yardım almaktan çok güçlü bir damgalamanın var olduğu, ancak öğretmenler kadar kariyer sahibi ve sevgisi olmayan insanlar için bir ilahiyatçı olabileceği şaşırtıcı ve bariz bir durumdur. Sadece yaşamaktansa sorunları tartışmak ve fikirleri geri çevirmek için ilgisiz bir bakış açısına sahip olmak, gerçek bir yardım olabilir. Ve eğer gerçek bir depresyon yaşıyorsanız, bir profesyonel görmeniz çok önemlidir - bunu kendinize borçluyuz ve çevrenizdeki herkese, mutlu olmanız da dahil olmak üzere. Çünkü eğer siz değilseniz, kendinizin en iyi versiyonunuz değilsiniz ve herkes bunun için bir şansı hak ediyor.

Hayat Okulu, çevrimiçi terapi seansları sunar ve ayrıca uzaktan tedaviye hitap eden başka hizmetler de vardır. Bu pahalı olabilir, bu nedenle okulunuzda bir hekim veya danışmanla konuşarak sigorta poliçenizin ödemenize yardımcı olacak bir uzman bulmak için yanınızda konuşabilirsiniz.

Bir sebepten ötürü öğretmeye başladınız - öğrencilerin hayatlarını zenginleştirmeyi seviyorsunuz, konuyu seviyorsunuz, yukarıdaki genç zihinleri çiçeği izlemeyi seviyorsunuz. Sebep ne olursa olsun, iyi bir şeydi ve yorgunluk, tükenmişlik ya da depresyonun bu nedenden dolayı çıkmasına izin veremezsiniz. Ona neyin sebep olduğuna sıkı bir bakış atın ve bunun bir sorun olduğunu ve bunu ele almanın sabır olduğunu itiraf etme cesaretine sahip olun. Çünkü sonunda, öğrencileriniz, okulunuz ve mesleğinizin size ihtiyacı var.