Okul Liderleri İçin Özbakımın Önemi

03.01.2019 265

Okul liderleri, işle ilgili birçok zorlukla başa çıkmalarına yardımcı olmak için bir destek sistemi oluşturmak ve sürdürmekten faydalanır.

Bazı okul liderleri için, yardım istemeleri gerekebileceğini düşünmek zordur. Fakat gelişmek için, okul liderlerinin uzanması ve destek için yollar yaratması hayati önem taşımaktadır. Nasıl destek ararlar?

BAĞLANTI BUL
Taraftarların kimler? Zorlukları tartışmak ve tavsiye almak için kime güvenebilirsiniz? Bu ilişkilerin geliştirilmesi her okul lideri için önemlidir. Çevrimiçi işbirliği yararlı olabilir ve doğru platformu bulmak çok önemlidir. Bir telsiz uygulaması olan Voxer, diğer eğitimciler hakkında soru sormamı ve sorularına cevap vermemi sağlıyor. Benimkine benzer sorunlar yaşayan diğer liderleri bulmak için Twitter ve Facebook gruplarını kullanıyorum.

Gerçek hayatta destek fırsatlarını unutmayın. Bölgenizdeki veya çevredeki topluluklardaki meslektaşlarınızla bağlantı kurmak, durumunuzu ve senaryolarınızı bağlamınızı anlayan biriyle görüşme fırsatı sunar. Yaklaşık üç yıl önce, hepsini okulda ve evde nasıl halledeceğimi bulmakta zorlanıyordum. Okul liderliği ve ebeveynliği nasıl dengelediklerini öğrenmek için ilçemde kariyerim boyunca hayran olduğum diğer iki müdürle bağlantı kurdum. Acil sorunlarım konusunda bana yardımcı olmak için bir akşam yemeği olarak başlayan, deneyimlerimizi paylaştığımız aylık bir etkinlik oldu.


ÖĞRENMEK İÇİN OKU
En iyi uygulamaları ve diğerlerinden ipuçlarını okumak yöneticilerin bakış açısı kazanmasına yardımcı olabilir.

Düzenli bir okuma pratiğine bağlı kalmak, okulunuzu daha iyi hale getirmenin yolları hakkında yeni bir bakış açısı sunar.
Kaynaklarınızı personelinizle paylaşın. Çalışanlarıma gönderdiğim haftalık bültende okuduklarımdan alıntı yapıyorum. Bu, personelin gönderdiklerim hakkında konuşmaları veya kendi okuma önerilerini sunmaları için bir kapı açtı.
Öğrencilerinizle paylaşın. Her hafta ofisimin dışında # BookSnap (genellikle Twitter veya Snapchat´te paylaşılan bir kitaptan kısa bir alıntı veya görüntü) gönderiyorum. Öğrencilerin tepkilerini görmek - sosyal medya becerilerimin yanı sıra kitap için de heyecan verici.
RUTİNLER OLUŞTUR
İş stresi genellikle iş dışında da stres anlamına gelir. Yıl boyunca yeniden kalibre etmek, odaklanmış ve bağlı kalmak için çok önemlidir.

En son ne zaman egzersiz yaptın? Eğlenmek için bir kitap oku? Sinemaya gitti? Bir arkadaşla zaman geçirdin mi? Cevaplar uzaktaki anılar ise, kişisel bakım ayarına ihtiyacınız olabilir.

Tutkularınıza önem vermek için takviminizde zaman oluşturun. Okul etkinliklerine, saha gezilerine ve yönetim kurulu toplantılarına devam etmek bizi dengeden çekebilir, bu nedenle rutinlerimiz hakkında kasıtlı olmak önemlidir. Egzersiz ve aile etkileşimi için zaman ayırın. İyi sağlık, işimizi yapabilmemiz için şarttır ve bir öncelik olmalıdır.

YANSIT VE YENİDEN ÇERÇEVELE
Okul lideri olma tercihinizi sorguladığınız bu karanlık şüphe anlarında, büyük resmi görmek için koşullarınızın dışına çıkın. Bir meydan okuma yeniden çerçevelemek, bakış açısı kazanmak için kullanışlı bir yoldur.

Her sabah günlük günlük kullanıyorum. Sayfanın bir tarafına “Minnettarım” yazarım ve şükranlarımı sıralarım. Diğer taraftan “İleriye Bakmak” yazıyorum ve aksi halde kaçınabileceğim eşyaları yeniden gözden geçiriyorum. Örneğin, “başka bir ana konferans,” yazmak yerine, “ana konferansta ilişki kurma yoluyla bir ebeveyn ile daha güçlü bir bağlantı kurmayı dört gözle bekliyorum” yazıyorum. Bu günlük yansımanın tamamlanması iki ila üç dakika sürer ve bir Günün amacı duygusu ve elde edilebileceklerin şükranları.

DİKKATLİ OL
Atasözü giderken “Dikkatli olun, zihniniz doluyken bile.” Günlük stresten korunmak için gününüze basit, dikkatli stratejiler ekleyin.

Nefes al. Strese neden olan bir e-postayı gelen kutunuzda bir daha göründüğünde, fiziksel bir envanter alın. Dişlerin sıkılıyor mu? Nefesini tuttun mu? Omuzların sıkı mı? Strese verilen fiziksel tepkimizin, bir duruma olan duygusal tepkimizi etkilememesini sağlamak kritik öneme sahiptir.

Bir süredir bir toplantıda bulunduysanız veya bir projede çalışıyorsanız, ayağa kalkmak, derin bir nefes almak ve germek için biraz zaman ayırın. Temiz hava için hızlı bir yürüyüş eklemek, size gelecekteki zorluklar için yeni fikirler verir.

Şu an yöneticiler olarak en çok kendimizi zorlu hissediyoruz, kendimize, öğrencilerimize, çalışanlarımıza ve okullarımıza değer vermenin değerini duraklatmak ve hatırlamak önemlidir

 

Kaynak : Eğitimeducation