Okulların İnternet (VPN) Band Genişliğinin Değiştirilmesi

28.11.2018 98

 Fatih Projesi kapsamında okulların eşit erişim hizmetlerine kavuşabilmesi, erişimin ülkenin her yerinde bulunan okullara sağlanabilmesi, fırsat eşitliğinin oluşturulması amacı ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 26.01.2015 tarihinde Eğitimde Fatih Projesi İş Birliği Protokolü imzalanmıştır.

Protokol çerçevesinde okullar için tanımlanmış olan mevcut erişim hızları, kullanım durumları ve mevcut donanımları göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmiş olup, VPN hızı 300 ve 400 Mb/s olan okulların hızlarının 100 Mb/s olarak tanımlanması, VPN hızı 200, 100 ve 50 Mb/s olan okulların ise 50 Mb/s tanımlanması için hız revizyonu yapılması kararı alınmış ve uygulanmak üzere Türk Telekomünikasyon A.Ş.’ye bildirilmiştir. Fatura ödemelerinin güncellenmiş tanımlamalara göre ödenmesi gerektiği de  İlgi a) yazı ile il milli eğitim müdürlüklerine  bildirilmiştir.

İl millî eğitim müdürlüklerinin, il telekom müdürlüklerince belirlenen hız politikasını uygulamadığına dair yazıları Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır. Konu ile ilgili Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile görüşmeler devam etmekte olup  01.04.2018 tarihine kadar önceki hız politikasına göre okullara düzenlenmiş faturaların ödenmesi gerekmektedir.