Özyeterlilik Algısı Ölçeği

22.12.2018 1674

SINIF ÖĞRETMENLERİNİN KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNE YÖNELİK ÖZ YETERLİLİK ALGISI ÖLÇEĞİ

Değerli Öğretmenler;
Bir bireyin eğitim hayatının en önemli dönemlerinden birisi ilkokul yıllarıdır. Sınıf öğretmenleri olarak sizler de, farklı bireysel özelliklere sahip birçok öğrencinin gelişiminde, öğrenimlerinin ilk yıllarında büyük bir paya sahipsiniz. Hiç kuşkusuz bu öğrenciler içerisinde yer alan kaynaştırma öğrencilerinin gelişiminde de sınıf öğretmenlerinin katkısı aynı ölçüdedir.
Bu nedenle kaynaştırma eğitimi ile ilgili ileride yapılacak bir çalışmada kullanılması için aşağıda yer alan ölçekte bulunan ifadelerin size ne ölçüde uygun olduğunu ilgili seçeneğe X işareti koyarak belirtiniz. Lütfen boş bırakmayınız. Katkılarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

NOT: Lütfen aşağıdaki ifadeleri okuduktan sonra katılım derecenizi (1)’den “Hiç Katılmıyorum” (5)’e “Tamamen Katılıyorum” doğru belirtiniz. Verilen her ifadenin altındaki seçeneklerden yalnızca bir tanesini seçerek cevaplayınız.

Formu Doldurmak İçin Tıklayınız