Sınıfta Tatil Aktiviteleri İçin 12 Fikir

17.12.2018 1121

Sınıfta Tatil Aktiviteleri İçin 12 Fikir  

 

Bu içerik sponsorluğunda  education.com . Sadece  kendi Pinterest sayfalarında  mevcut  olan ücretsiz aktiviteler ve indirmelerden haberdar olmak istedik   ve içeriği herhangi bir etkiden arındırmadan oluşturmamıza izin verdiler.

Yılın bu zamanı, öğrenciler tatillerden heyecan duyuyor.

Ve genellikle farklı nedenlerden dolayı heyecanlanırlar, tabi ki. İlkokul öğrencileri tatil geleneklerini öğreniyor, şenlikli şarkı ve öykülerin tadını çıkarırken, ortaokul ve lise öğrencileri tatil günlerini heyecanla bekliyorlar! Şükran Günü ve Noel tatili hızla yaklaşırken, daha büyük öğrencilerinizde sınıf için daha az heves görüyor olabilirsiniz.

İlkokul Sınıfı İçin Tatil Etkinlikleri
1. (Anaokulu)  El izi Ren geyiği

Tüm en iyi ren geyiği el sanatları, öğrenme aktiviteleri ve hatta ren geyiği aperatifleri ile ren geyiği aktiviteleri.

2. (1.-2. Sınıf)  Noel Baba meşgul

Bu basit tatil temalı etkinlikte fiil gerginlik uygulayın.

3. (4.-5. Sınıf)  Yaratıcı Yazma İstemi

Öğrencilere, “Tatil ruhu” sizin için ne anlama geliyor? ”Sorusunu yanıtlayan bir ya da iki paragraf yazsın. Doğru yazım ve dilbilgisine odaklanın. Daha fazla zorluk için, konuşma, altını çizme ve yazılarında etiketleme için konuşmaların belirli kısımlarını (sıfatlar, fiiller, zarflar) listeleyin.

4. (3.-5) A Yaratıcı Noel İstek Listesi
Öğrencilerin bir Noel dilek listesi yapmasını, ancak bazı özel kriterleri var. Ebeveynleri için ya da en sevdikleri kitap karakteri ya da spor takımı için bir dilek listesi ile gelebilir. Hatta yaratıcı olabilir ve öğrencilerden akademik bir şey için istek listesi oluşturmasını isteyebilirsiniz. Örneğin, bir ağacın kök sistemi Noel için ne ister? İnert gazlar - ne istiyorlar? Shakespearean sonnetinde kupetler — ne isterler?

Ortaokul Sınıfı İçin Tatil Etkinlikleri
5. (6.-8. Sınıf)  Tatil Matematik Word Problemleri

Mevcut matematik dersleriyle tatil festivallerini birleştiren tatil temalı kelime problemleri yaratın.

6. (6.-8. Sınıf)  Tatiller PAFT-Style Yeniden Yazılıyor

Bu eğlenceli yazı projesi ile öğrencilerinizin yaratıcı yazma becerilerini ortaya çıkarın. Öğrenciler herhangi bir tatil masalı seçer ve PAFT formatını kullanarak tekrar yazarlar. Örneğin, ´Frosty The Snowman´ düşünün.

Premise & Perspective: Frosty üçüncü şahıs anlatı perspektifinden anlatılıyor

İzleyici: küçük çocuklar

Biçim: kısa kurgu / çizgi film

Konu / Tema / Tez: sadakat / inanç / arkadaşlık

Bu aktivitede, öğrenciler yukarıdaki kategorilerin bir veya daha fazlasını seçecek ve yeni bir şey yaratmak için değiştireceklerdir. PAFT hem analiz hem de ön yazı olarak hareket eder. İşte bir örnek:

7. (8. Sınıf) Herşeyi Analiz Edin

Bu okur yazarlık etkinliği sınıfta işbirliği içinde yapılabilir. En bariz yaklaşım, tatil öncesi gibi düşük asılı meyvelere ulaşmaktır - Noel´den önceki Gece gibi hikayeler, ritim, kafiye şeması ve mecazi dil kavramlarını tartışmak için iyi örneklerdir.

Ama aynı zamanda ekonominin hediye verme üzerindeki etkisini, ortaya çıkan teknolojik trendlerin kendi evlerinde aile gelenekleri üzerindeki etkisini analiz etmeyi de düşünebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir tatil özel, şarkı, film, video, sembol vb. Etrafında eleştirel düşünme istekleri oluşturmak için TeachThought Eğitim Taksonomisini kullanabilirsiniz.

Kendinden güdümlü ev ödevi için, öğrencilerin roman hakkında yazdıkları yazıyı okuyup yazmaları için kısa bir tatil romanı da seçebilirsiniz. Yorumlama, gelecekteki araştırma ve yazma projeleri için pratik yapmak için büyük bir beceridir.

Lise Sınıfı İçin Tatil Etkinlikleri
8. Dünyada Tatiller

Öğrenciler tatil geleneklerini farklı bir kültürel açıdan araştırırlar. Farklı kültürleri / menşe ülkelerini atayabilir veya rastgele bir kaseden çekebilirsiniz.

Araştırmalarından, öğrencilerin bu kültürde gözlemlenen tatil geleneklerini açıklayan bir deneme yazmaları. Onları, şu anda pratik yapmakta oldukları yazım kavramlarına veya sadece mükemmel yazım ve dilbilgisine odaklanmak için yönlendirebilirsiniz.

9. Tatil Tartışma veya Yazma İstemi Hakkında Kritik Düşünme

Öğrencilerin “Noel çok mu ticari?” Gibi düşünmeye teşvik edici bir soruyu yanıtlamasını isteyin. Bu soruya kısa ve düşünceli bir cevap yazmalılar. Diğer seçenekler?

Grinch ve köpeği arasındaki ilişki nedir? Kim hikaye için daha önemli ve neden?

Bir anti-kahraman olarak ´Frosty´ dan sihirbaz (Profesör Hinkle) için ya da karşı savun. Başka bir deyişle, ´Frosty´ kahramanı kim ve neden?

Birçok insan, din, tüketimcilik, tatillerin ´gerçek anlamı´ gibi konularda hemfikir değildir. ´Tatilde´ kimin bakış açısı geçerli ve neden?

Tatillerin ´parçaları´ nelerdir? Verilen bir bakış açısıyla onları analiz edin. Faktörler arasında kültür, kronoloji, hava durumu, ekonomi, renk, ışık, ses, yiyecek vb. Yer alabilir. Spesifik olun ve somut örnekler verin.

10. Tatil Şiir Yazma

Öğrencilerin tatilden ilham alan bir şiir yazmasını sağlayın. Öğrenciler farklı şiir türlerinden (Ballad, Haiku, vb.) Bir araya gelerek o şiir türünü kullanarak bir şiir yazabilirler. Daha sonra öğrenciler şiirlerini sınıfa sunabilir, dijital olarak yayınlayabilir ya da PAFT kullanarak yeni bir şeye dönüşebilirler.

11.  Genius Saati

Bu, açıkça bir ´etkinlik´ değil, ancak yeterince kısa süreliğine kullanılabilir. Buradaki fikir, öğrencilerin sadece bir konu seçip ne istediklerini, nasıl istediklerini öğrenmeleri ve cevap olarak istediklerini yaratmalarıdır. Buradaki ana konu, konuyu nasıl seçeceğiniz (kategoriye göre beyin fırtınası yapmayı deneyin) ve nasıl öğreneceğiniz ( Genius Hour çerçevemizi veya kendi kendini yöneten öğrenme modelimizi kullanmayı düşünün ).

12. QFT Süresi!

Yukarıdaki Genius Hour yaklaşımına ek olarak, lise öğrencileri için tatil aktivitesi için başka bir fikir de, öğrenci araştırmasına rehberlik etmek için QFT stratejisini kullanmaktır . Buradaki fikir, bir konuyu tanımlamak ve daha sonra bir dizi rafine ve geliştirilmiş soru ortaya koymaktır. Bu eleştirel düşünme-yoğun aktivite, tatil dersi pratiğine yönelik en hafif yaklaşım değildir, fakat bazı sınıflar için (kim olduğunu biliyorsunuz), bu mükemmel uyum olacaktır.

Her zaman olduğu gibi, içerik alanınıza, yaş grubunuza, ders planlama gereksinimlerinize veya belirli öğretim stilinize uygun olarak burada listelenen etkinlikleri değiştirmekten çekinmeyin.