Sözleşmeli Öğretmen Mülakatları

15.12.2018 131

 

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen mülakatını başlattı ... 20 bin öğretmen alımı için mülakatlar Bakanlık tarafından belirlenen merkezlerde yapılıyor ...

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) istihdam edilecek 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin süreç devam ediyor. 23 Kasım´da ön başvurularını tamamlayan adaylar, Bakanlık tarafından belirlenen illerde sözleşmeli öğretmenlik için mülakata giriyorlar .

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) okulu elektronik ortamda tercih edebilecek. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecek. Adayların tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum”, “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini mutlaka işaretlemesi gerekecek.

Sözleşmeli öğretmen mülakatına giren adaylar mülakatta yüksek puan almak için siyasileri ve bürokrasiyi rahatsız etse de sonuç değişmeyecek ...

MEB’de geçtiğimiz dönem yapılan sözleşmeli öğretmen alım mülakatında sadece 29 kişiye fazladan puan verilmişti .

Bakan Ziya SELÇUK döneminin ilk öğretmenlik mülakatında adaylara kesinlikle fazladan puan verilmeyeceği , güvenlik soruşturmasını geçen öğretmen adaylarına KPSS puanlarının aynısının verileceği yönünde Bakan talimatı bulunuyor .

Sözleşmeli öğretmenlik mülakatıyla ilgili geçtiğimiz dönemlerde eleştirilerin hedefinde olan Milli Eğitim Bakanlığını , bu yıl yapılacak mülakatlarda hiçbir adaya pozitif ayrımcılık yapmayacağı için tebrik ediyoruz .

Sonuç olarak ; Sözleşmeli öğretmenlik mülakatına girecek öğretmen adaylarının daha fazla puan almak için siyasileri ve bürokrasiyi rahatsız etmesi sonucu değiştirmeyecek .