Tayland – Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 60. Yılında Anlamlı Kardeşlik

Sınırları Aşan Uluslararası Kardeş Okul Projesi kapsamında Tayland Prince of Songkla Üniversitesi Fen Bilimleri Lisesi ile protokol imzalandı.  

28.11.2018 132

Genel Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan "Sınırları Aşan Uluslararası Kardeş Okul Projesi" kapsamında, 26-27 Kasım 2018 tarihlerinde Tayland Prince of Songkla Üniversitesi Fen Bilimleri Lisesinden 70 kişilik öğrenci ve öğretmen grubu Bursa Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

Ziyarette Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesinde fen ve sosyal bilimler projesi modeli tanıtıldı ve okul bünyesinde yürütülmekte olan çalışmaların anlatıldığı sunumlar yapıldı. 57 farklı ülkeden öğrenciler, Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesinin Fizik, Kimya, Biyoloji, Arapça, İngilizce, Görsel Sanatlar ve Kodlama atölyelerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak deney ve atölye çalışmalarına katıldılar.

Okul idarecileri ve öğretmenleri ile yapılan karşılıklı işbirliklerinin ve "Sınırları Aşan Uluslararası Kardeş Okul Projesi"nin detaylarının konuşulduğu toplantıda Prince of Songkla Üniversitesi, Fen Bilimleri Lisesi Müdürü Dr. Yusof Talek Türkiye’deki din eğitiminin fen ve sosyal bilimler programı ile birlikte başarılı bir şekilde yürütüldüğünü, benzer bir modelin kendi okullarında da uygulandığını ve karşılıklı işbirlikleri ile bu modeli geliştirmek istediklerini ifade etti. Tayland ve Türkiye diplomatik ilişkilerinin 60. Yılının kutlandığı 2018 yılında böyle bir işbirliği yapmanın önemine vurgu yaptı.

"Sınırları Aşan Uluslararası Kardeş Okul Projesi Protokolü" imza töreninde konuşma yapan Genel Müdürümüz Nazif YILMAZ, Türkiye’deki İmam Hatip Liselerinin kuruluş amaçlarından, programlarından ve sayısal verilerden de bahsederek, İslam’ın ilk dönemlerinden itibaren Müslümanların bilimsel gelişmelerin öncülüğünü yaptıklarını, dini ilimler ve diğer bilim dallarının yan yana okutulduğunu ifade etti. Ayrıca Kuranı anlayabilmek için de bilime ihtiyaç duyulduğundan ve bu sebeple Kuran’ı en iyi anlayabileceğimiz yerlerin akademik eğitim ve din eğitimini tek çatı altında birleştiren İmam Hatip Liseleri olduğundan bahsetti. Bu modeli Tayland’da da uygulayan okulların olduğunu bilmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren YILMAZ, İslam dünyası olarak çok büyük bir aile olduğumuzu ve buna benzer okullara çok ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Program, paylaşım ve işbirliği toplantılarının ardından şehrin önemli mekânlarının ziyaret edilmesi ile sona erdi.