Travma Yaşayan Öğrencilerle Nasıl Başa Çıkılır

08.12.2018 104

ACE´LER VE ÇOCUKLUK TRAVMASI
Bu, travma geçiren bir öğretmende ezici bir duyguya ilham kaynağı olabilecek sadece bir günlük eğitim durumudur. Öğretmen kendini sakinleştirmeye çalıştığı için durumu daha iyi başarabilir, ayrıca öğrencilerin davranışlarından bu kadar etkilenen utançla da ilgilenmelidir.

Çocukluk çağı travması ve travma ile bilgilendirilmiş öğretim şu anda sıcak konulardır ve birçok okul bölgesi, olumsuz çocukluk deneyimleriyle uğraşan gençler için önleyici ve koruyucu ortamlar oluşturmak için adımlar atmakta ya da iç istismar veya madde yaşamakta ya da tanıklık eden ACE´ler gerçekleştirmektedir. istismar, hapsedilmiş aile üyesi ve ebeveyn ayrılığı veya boşanma.

Orijinal ACE çalışma birden çocukluk travmalarını yaşamış insanlar, duman alkollü ya da aşırı kilolu olmak, intihar girişimi ve sonraki yaşamında zihinsel ve fiziksel sağlık sorunları hem muzdarip olasılığı daha yüksektir olduğunu gösterdi.

Çocukluk çağı travması çok yaygın olduğundan (bu çalışmada araştırılan 17.000 yetişkinin yarısından fazlası, en az bir ACE bildirirken, dörtte biri iki veya daha fazla bildirmiştir), ACE´leri olan çocuklarla çalışan yetişkinlerin bazılarının kendileriyle başa çıkması kaçınılmazdır. travmanın kalıcı etkileri.

TRAVMA İLE ÖĞRETİM
Öğretim, duygusal düzenleme ile mücadele eden insanlar için özellikle zor bir meslek olabilir. Bessel van der Kolk, Beden Vücudunu Bütçede Tutar: “Öğretimde gerçek katkılarda bulunan travmatize hastalar bile, sıradan fanilerden çok günlük yaşamdaki işlere çok daha fazla enerji harcarlar” diyor .

Van der Kolk, travma geçiren birçok insanın küçük olaylar tarafından kolayca tetiklenen “hatalı alarm sistemi” geliştirdiğini açıklıyor. Örneğin, travma geçiren bir kişi hafif irritasyonun bir ifadesini öfke olarak okuyabilir veya yapıcı eleştiriyi bir tehdit olarak yorumlayabilir. Dahası, korku yanıtı aktive edildikten sonra, daha uzun sürebilir ve sakinleşmek daha zor olabilir.

“Bir şeyleri kişisel olarak alma”, yaygın ve değerli bir sınıf yönetimi tavsiyesi olsa da, kendi iblisleriyle yüzleşmeyen öğretmenler bile bazen onunla mücadele ediyor.

Ancak, hipervijilans için kablolu olan öğretmenler için, bir şeyleri kişisel olarak almamak neredeyse imkansız olabilir. Sesleri hiçbir zaman kontrol altında kalmakta zorluk çeken, rahatsızlık verici veya endişeyle titreyen, sakin, toplanan meslektaşlarına hayret ediyorlar.

TRAVMA İLE ÖĞRETMEN OLMANIN GÜCÜ
Deneyimli sıkıntınız olan bir öğretmenseniz, mücadele eden veya travma geçiren öğrencileri tanımak ve onlara yardım etmek için benzersiz bir konumdasınız.

Yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri, kendi şifalarınıza bağlılık yaratmaktır. Başarısız - ve başarısızlık gibi hissetmek - yaygındır. Pes etme. Ama eksiklerinizi de görmezden gelmeyin. İş arkadaşlarınız onları fırlatabilir, ancak öğrencileriniz aldatılmayacaktır. Bu yüzden aşırı tepki veriyor veya sert konuşuyorsanız özür dileriz. Kapalı bir gün geçiriyorsanız, bunu söylemek sorun değil.

Bir öğrenci tavır atarken ve bir hafta içinde üçüncü kez cep telefonu kuralınızı ihlal ettiğinde, saldırmak doğaldır. Ancak duygularınızın yüksek olduğunu fark ederseniz, yanıt vermeyi beklemeyi deneyin. Kendinizi sakinleştirme, işleme ve akılcı beyninizin harekete geçmeden önce çevrimiçi hale gelmesine zaman ayırdığınız zaman ne kadar etkili olduğunuza şaşıracaksınız.

Neyse ki, ülke çapında okullarda tanıtılan travma ile ilgili uygulamaların çoğu, öğretmenler için öğrenciler için olduğu kadar yararlı olabilir. Sınıfınızda günlük olarak dikkat, öz farkındalık ve duygusal düzenleme becerilerini uygulama yollarını arayın.

YARDIM İSTEMEK
Öğrencimin intihalını keşfettikten sonra öfkem, onunla yüzleşmek konusunda endişeye yol açtı. Onunla iyi bir ilişki olduğunu bildiğim bir öğretmene danışmaya karar verdim. Aynı durumda ne söyleyeceğini paylaşarak bana biraz sohbet etti.

“Kişisel olarak alma,” dedi endişemi duydum.

Dekolmanda açıkça daha usta olan bir öğretmenten duymak, bu öğrenciyle başarılı bir karşılaşmanın neye benzediğini görselleştirmeme yardımcı oldu. Meslektaşım düşündüğüm birkaç büyük çizgi önermişti - ve tüm durum hakkında ne kadar kötü hissettiğimi doğru şekilde karşıladı.

“Kötü hissetmesi gereken kişi o değil,” dedi bana. Bu bana bile gelmemişti.

Sonunda, öğrenciyle konuşmam mükemmel gitmedi. Sinirliliğim belliydi ve meslektaşımın bazı harika hatlarını unuttum. Yine de, neye dikkat ettim ki, umursamıyordum ki, kızgın olmadığımı, daha iyisini yapabileceğini düşündüm, ve onun doğru şeyler yapmasına yardımcı olmak istedim.

Toplantımızdan sonra, işlerin sakinleşmesi biraz zaman aldı. Ona her gün kendimden algıladığım negatif enerjiye karşı destek veren bir yer verdim. Ben de ona nezaket ve saygıyla davranmaya özen gösterdim. Birkaç hafta içinde ilişkimiz sadece normale dönmedi - aslında iyileşti.

Travma geçiren bir öğretmen için, öğretmenlerin karşılaştıkları küçük, günlük sorunları çözmek için genellikle daha fazla iş ve duygusal enerji gerekir. Ancak oldukça etkili bir öğretmen olmak hala mümkündür.