YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl Yılmaz Uluslararası Uzaktan Öğrenme ve Yenilikçi Eğitim Teknolojileri Konferansında konuştu

Başkent Üniversitesi ev sahipliğinde, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUZEM) tarafından 12-13 Aralık 2018 tarihlerinde Ankara Kızılcahamam’da  “2. Uluslararası Uzaktan Öğrenme ve Yenilikçi Eğitim Teknolojileri Konferansı (DILET 2018)” düzenlendi.

17.12.2018 254

 

Başkent Üniversitesi ev sahipliğinde, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUZEM) tarafından 12-13 Aralık 2018 tarihlerinde Ankara Kızılcahamam’da  “2. Uluslararası Uzaktan Öğrenme ve Yenilikçi Eğitim Teknolojileri Konferansı (DILET 2018)” düzenlendi.

Çağrılı konuşmacılar, paneller, yüz yüze veya sanal olarak sözlü sunumlar ve poster sunumlarının yer aldığı Konferans’ta seçilecek tam metin bildiriler makale olarak değerlendirilmek üzere Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi’ne (BUJE) yönlendirildi.

Konferansın ikinci günü YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl YILMAZ, Uzaktan Eğitimde Yenilikçi Uygulamalar ve Yeni Yönelimler” başlıklı panele katıldı. Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Servet ÖZDEMİR’in başkanlığında gerçekleşen panelde, Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan BOYACI ve Türkiye Türkçesiyle Uzaktan Eğitim Programları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bekir BULUÇ da konuşmacı olarak yer aldı.

Anıl YILMAZ sunumunda, YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen uzaktan eğitim ve eğitim teknolojilerine dair yeni uygulamalara değindi. Bu uygulamalarla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “EBA platformunda öğrencilerin Yapay Zekâ uygulamalarıyla birer sanal asistan veya sanal öğretmenle destekleneceği yeni çalışmaları başlattık. EBA´da yer alan içeriklerin geliştirilmesi ve güncellemesi noktasında da yine bu teknolojilerin kullanılmasını hedefliyoruz. FATİH Projesi ile  okullara alt yapı ve donanımı ulaştırdık ve 430 binden fazla derslikte etkileşimli tahtanın yer almasını, okulların büyük bir bölümünün de internete bağlanmasını sağladık. Bu donanımların etkili ve verimli kullanılabilmesi için EBA platformu çatıyı oluşturuyor. Dijital içerik portalinin, eğitim teknolojilerine ve eğitime daha fazla entegre edilmesini sağlayacak çalışmalar başlattık. EBA üzerinde bir LMS sistemi yer alıyor ve bu sistem her geçen gün geliştiriliyor. Hâlihazırda otuz bin kullanıcı bu sistem üzerinden uzaktan eğitim alabiliyor. Bu eğitimlerin başında Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı, Etkileşimli Sınıf Yönetimi, Teknoloji Destekli Alan Derslerinin (Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce vb.) Eğitim Teknolojileri İle Kullanımı, Ağ Alt Yapısı Seminerleri, Etkili Sunum Teknikleri, Liderlik gibi konular yer alıyor ve buradan 437 binden fazla öğretmenin  faydalandığını  söyleyebiliriz.” 

YILMAZ, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve dokuz yıldır YEĞİTEK tarafından yürütülen eTwinning projesi kapsamında "etwinningonline.eba.gov.tr" üzerinden 35 Türkçe, 13 İngilizce MOOC kursunun yer aldığını ve bunlardan 65 binden fazla öğretmenimize sertifika verildiğini yine bu kapsamda webinarlar düzenlendiğini, 15 kategoride 162 webinarın Adobe Connect üzerinden öğretmenlerle buluşturulduğunu ifade etti.  Teachup Projesi’nin ise 10 ülkeden 17 ortakla yürütülen bir çalışma olduğunu, öğretmenlerin uzaktan eğitimle mesleki gelişimlerine yönelik MOOC’ların etkili kullanımında uzaktan eğitimlerin nasıl tasarlanacağına, ölçme ve değerlendirmenin nasıl yapılacağına dair sonuçlar üretmeye dayanan bir etkinlik olduğunu belirtti. Ayrıca önümüzdeki zaman diliminde Başkent Üniversitesi ile de uzaktan eğitim çalışmalarında işbirliği yapılabileceğini vurguladı.  Son olarak 2023 vizyonundaki uzaktan eğitim çalışmalarına değinen YILMAZ, bu alanda dijital içeriklerin beceri destekli dönüşümüne yönelik çalışmaların yer aldığını belirtti.  Bu çalışmalardan ilkinin dijital içerikler ve beceri destekli dönüşüme yönelik bir ekosistemin oluşturulması olduğunu söyleyen YILMAZ sözlerini şöyle tamamladı: “Burada özellikle üniversiteler bu ekosistemin önemli bir paydaşı olacaktır. Bu ekosistemde özellikle öğretmen mesleki gelişimine yönelik çalışmalar bulunuyor. Yine bu dijital içeriklerle beraber yeni nesil bir ölçme ve değerlendirme sisteminin geliştirilmesi hedefleniyor. Özellikle uzaktan eğitim sistemi kullanılırken bu sistemin ölçme ve değerlendirmesinin de daha etkin kurgulanması amaçlanıyor. Öğretmen eğitimlerine örnek vermek gerekirse; sınıf öğretmenlerinin bilgisayarsız ortamda algoritmik düşünme becerisini kazanmalarına yönelik eğitimler düzenlenecektir. Öğretmenlerin mesleki gelişimine yönelik eğitim videoları ve çevrimiçi atölyeler yapılacaktır. Böylece beceri geliştirmeye yönelik okullarda yürütülecek faaliyetlere katkı sağlamayı amaçlıyoruz.”

14-12-201814-12-2018

  Eğitim Bilişim Ağı eTwinning Scientix MEBİM 444 0 632 KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU  ÇOCUK İNTERNET SAYFASI Okul Sağlığı FATİH Projesi Eğitim Bilişim Ağı eTwinning Scientix MEBİM 444 0 632 KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU  ÇOCUK İNTERNET SAYFASI Okul Sağlığı FATİH Projesi Eğitim Bilişim Ağı eTwinning Scientix MEBİM 444 0 632 KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU  ÇOCUK İNTERNET SAYFASI